7 évnél régebbi cikk

Disney-rajzfilmek újratöltve: szerinted melyik a legjobb élőszereplős feldolgozás?
Fehérvár Médiacentrum fotójaDisney-rajzfilmek újratöltve: szerinted melyik a legjobb élőszereplős feldolgozás?

A mesék terén a Disney-rajzfilmek uralták a 20. század második felét, a 2000-es évektől azonban egyre inkább teret kaptak az élőszereplős feldolgozások. Csipkerózsika, Hamupipőke, Hófehérke, Belle és Ariel is megjelent már a filmvásznon, akár többféle verzióban is, így kíváncsiak lettünk, nektek melyik tetszik ezen élőszereplős remekek közül a legjobban. Szavazz vagy savazz, ehhez most jó helyen vagy!

Tudor, Vidor, Szende, Szundi, Hapci, Morgó és Kuka. Átkok és ármányok, tüskebokrok, gonosz királynők és jótündérek, szép hercegek, valamint kötelezően hosszú, dús hajú, erdei állatoknak dudorászó hercegnők. És persze a rejtelmes erdő és a száztornyú kastély, amik valamennyi mese elengedhetetlen helyszínei. Körülbelül ezek alkotják a Disney-rajzfilmek alapját, amit aztán a sztorinak megfelelően megspékelnek üvegcipellővel, rózsával, varázstükörrel, uszonnyal, vagy éppen száz évig tartó alvással. 

A Disney-rajzfilmek a 20. század elején rabolták el szívünket és azóta több generáció nőtt fel Hófehérke, Csipkerózsika, Hamupipőke varázslatos történetein. Ezek a mesék nem csak a kislányos fantáziavilágot elégítették ki maximálisan, de tanulsággal is rendelkeztek, és nem csak azt illetően, hogyan szerezz magadnak gazdag pasit. A küzdésről, a kitartásról a kilátástalannak tűnő csatákban is, a nem várt elemekkel való harcról szólnak ezek a történetek, melyekben végül a Jó végül elnyerni méltó jutalmát, a Gonosz pedig megkapja a jól megérdemelt büntetését.  

A 2000-es évek első évtizedére újra szárnyra kaptak ezek a történetek, és a mozikban megjelentek az élőszereplős feldogozásaik. Vélhetően azzal a céllal, hogy még közelebb hozzák a meséket, és valamilyen formában elhitessék velünk, hogy felnőtt életünkben igen is akadhat ezekre példa. Összegyűjtöttük hát az elmúlt években, évtizedekben született feldolgozásokat - pontosan tizennégy remeket - , a te dolgod már csak az, hogy nyomj egy nyilat felfelé vagy lefelé attól függően, melyik tetszett, melyik kevésbé. Ha egyiket-másikat nem láttad, akkor se bánkódj, segítségül betettük mindegyikhez az előzetesét. És ki tudja, talán még egy-két jó ötletet is találhatsz magadnak az esti vagy hétvégi szabad órákra, vagy éppen esős, ágybabújós-tévézős estékre.

 És ha már itt tartunk ne feledd, hogy 2017 elején egy újabb mesebeli páros kap emberi testet: egy szépség és egy szörnyeteg....


Ha esetleg valamit kihagytunk a felsorolásból, akkor írd meg kommentben, hogy mi is okosodjunk. A 2007-es Bűbájt viszont ne keresd, az szándékosan maradt ki, mert annak története csak egyes elemeit használja fel a különböző Disney-meséknek, ráadásul elég jóra is sikerült. Na de lássuk többi filmet!

 
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek