Ezekkel a libás ételekkel készülnek Márton napra a fehérvári éttermekEzekkel a libás ételekkel készülnek Márton napra a fehérvári éttermek
Márton napi libalakoma a Rosettában
Négy egyedi libafogással készül Máton napra a Rosetta étterem. Lesz sült libamáj, sáfrányos libaleveles, ropogósra sült libacomb, desszertként pedig megkóstolhatjuk a különleges hangzású lúdláb meggyet sorbet-val - persze ennek már nem a szárnyas husi az a lapja, nevét inkább formájáról kapta. A pontos ünnepi étlapot és a fogások árait az étterem Facebook oldalán találhatod.
A lúdláb süti nem az alapanyagáról, inkább a formájáról kapta nevét (Fotó: Dunaújvárosi Halászcsárda)
Libaesttel készül a Pátria
A Pátria étterem szakácsai szintén négyféle izgalmas fogással várják a Márton-napi ebédre és vacsorára vágyókat. Fügés libamájpástétom, tükrös libaleves, libamelles-kelkáposztás töltike, konfitált fiatal lúdcomb, ez mind az étlapon szerepel. A húsokat izgalmasabbnál izgalmasabb köretekkel és újborokkal fogyaszthatjuk. A teljes kínálatot és árakat az étterem Facebook oldalán olvashatod.
Az ünnep alkalmára a kelkáposztába csavart töltikébe rizzsel elkevert fűszerezett libamellet tesznek (Fotó: mindmegette.hu)
Liba és kacsa a Diófa étterem étlapján
A Diófa étterem amellett, hogy hagyományos liba alapú ételekkel örvendezteti meg a Márton-napot ünneplőket, kínálatában további szárnyasok, húsok is megtalálhatóak. A kétféle körettel kínált, egészben sült libacomb mellett lesz kacsamellfilé, roston sült kacsamáj és sertésszűz is. A részletek ugyancsak megtalálhatóak az étterem honlapján.
A libához káposzta dukál (Fotó: mindmegette.hu)
Libadömping a Kiskakasban
Libadömping várható a Kiskakas asztalain is november 11-én. Lesz libatepertő, libamájpástétom, libamell vadasan, sült libacomb, tepsis libacomb, tanyasi libacomb, és akkor ehhez még jönnek a köretek, ahol szintén hasonlóan változatos a felhozatallal számolhatunk. A pontos menü a vendéglő Facebook oldalán.
Libamell vadasan (Fotó: izvadasz.cafeblog.hu)
Libamaraton a Kiskulacsban is
Márton napra készül a Kiskulacs is, egészen pontosan hatféle étellel várja a vendégeket. A libaragu leves után, második fogásnak választhatunk a libamáj szelet, a ropogósra sült libacomb, a konfitált libamell filé és a grillen sült libamáj szeletek közül, mindezt végül a házi készítésű lúdlábtorta és meggy ragu kombinációjával koronázhatjuk meg. A teljes étlapot az étterem honlapján érheted el.
Grillezett libamáj (Fotó: fullhouse.hu)
Márton nap helyett Márton hónap a Szárcsában
Novemberre szintén változatos kínálattal készült a Szárcsa étterem. A fogások között megbújva ugyan, de megtalálható a Márton-napi készülődésről árulkodó liba is: a lassan sült libacomb és a hideg kacsamell libatöpörtyűvel is az ünnepi hangulatot vetíti előre. A teljes étlap az étterem honlapján olvasható.
Libatöröptyű is jár a kacsamell mellé (Fotó: panoramio.com)
Liba és kacsa napok az Öreghegyi Bika Csárdában
Az Öreghegyi Bika Csárda hétvégi menüje is a liba- és kacsaételeket hangsúlyozza. A sütőtök krémlevest most libahússal tálalják, a főételek között pedig megtalálható a kétszemélyes libatál, a libazúza pörkölt, a Márton-napi libamell, a sült libamell, az omlós libacomb. A részletes étlapot a csárda Facebook oldalán találhatod.
Libazuza pörkölt galuskával (Fotó: malnakonyhaja.blogspot.com)
Five X Soho étterem libaajánlata Márton napra
Liba liba hátán a Five X Soho étlapján: konyakos libamáj, falusi libaerőleves és kemencében sült libacomb fogásokkal készülnek november 11-re. Az étlap és az árak az étterem Facebook oldalán tanulmányozható.
Libaerőleves (Fotó: mindmegette.hu)
Máris megéheztél? Akkor viszont érdemes már most asztalt foglalnod a kiválasztott étterembe, mert nem biztos, hogy pénteken és a hétvégén már lesz hely a véletlenszerűen érkezőknek. És ne feledd: a libaételek mellé újbor dukál, amit több fent említett hely is mellékel a kínálatához.