7 évnél régebbi cikk

Pénteken sűrű, tartós köd várható Fejér megyében
Fehérvár Médiacentrum fotójaPénteken sűrű, tartós köd várható Fejér megyében

Elsőfokú riasztást adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat Fejér megyére a várható sűrű, tartós köd miatt. A kedvezőtlen látási viszonyok mellett -7 és +2 fok között alakul a hőmérséklet.

Nem csak Fejér megyére, hanem az ország több pontjára is elsőfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a várható sűrű, tartós köd miatt. Megyénken kívül Budapesten, Pest megyében, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében is ködre és rossz látási viszonyokra érdemes készülni. A köd mellett fagyos idő is lesz: Székesfehérváron +2 és -7 fok között alakul majd a hőmérséklet.

Aki autóba ül holnap, vegye figyelembe, hogy a köd idején lényegesen másképp kell és érdemes vezetni. Ez az angol nyelvű videó jól összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat:

Amit tehát érdemes betartani, ha ködben kell autót vezetnünk:

- a megszokottnál és a megengedettnél lassabban haladjunk;
- tartsunk nagyobb követési távolságot;
- nappal is legyenek felkapcsolva az autó fényszórói;
- ha van, kapcsoljuk be a ködlámpát;
- kapcsoljuk be az ablaktörlőt és a jegesedésgátlót;
- engedjük le az ablakot, hogy halljuk, mi történik az úton;
- extrém rossz látási viszonyok esetén az út jobb oldalán látható felfestéshez viszonyítsuk saját helyzetünket;
- bármilyen rosszak is a látási viszonyok, ne álljunk meg az úton, mert az balesetveszélyes, inkább húzódjunk le az út szélére és kapcsoljuk be az elakadásjelzőt.

A sűrű köd idejére (is) ajánljuk mindenkinek, hogy tartson jobbra az autópályákon és különösen figyeljen Székesfehérvár balesetveszélyes közlekedési csomópontjaiban is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek