Partly cloudy12 °C
2021. április 23. péntek Béla
Menü
Házhozszállítás

Kevés annál visszataszítóbb dolgot tudunk elképzelni, mint amire az időjárás készül

Kevés annál visszataszítóbb dolgot tudunk elképzelni, mint amire az időjárás készül
Térjünk vissza májusban az időjárásra (Fotó: thefantasyfootball.com)

Ugyanis a héten többször benézünk 20 fok fölé is: olyan lesz minden, mintha késő tavasz, kora nyár lenne. Majd ahogy jön a hétvége, menetrendszerűen megy a levesbe az egész és jön a viharos szél, az eső, a záporok és barátaik.

Komolyan, ez az egész időjárásdolog kezd olyan lenni, mint egy B-kategóriás horrorfilm: amikor már azt hiszed, hogy túl vagy a nehezén, jön a film vége és az előre jól kiszámítható csavar. Esetünkben ez a hétvége, amikor elromlik az idő. Az biztos, hogy ez hosszú hetek óta így van, tudományos magyarázattal egyelőre viszont nem szolgálhatunk. Aki ezek után még mindig kíváncsi a részletekre, annak szokás szerint idemásoljuk az Országos Meteorológiai Intézet MTI-nek megküldött heti előrejelzését:

Hétfőn a Dunántúlon lehet több napsütés, északkeleten helyenként záporok is kialakulhatnak. Időnként megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben, északkeleten, a Duna-Tisza köze déli részén lehet fagy. A nappali maximumok 12-18 fok között alakulnak, nyugaton a magasabb értékekkel.

Kedden több órára kisüt a nap. Emellett viszont nagy területen viharossá fokozódik a szél és főként a délutáni órákban záporok is lehetnek. A minimumhőmérséklet 3-8, a maximumhőmérséklet 18-24 fok között valószínű.

A több órás napsütés mellett szerdán is lehet helyenként záporeső. Nagy területen lehet erős a szél, néhol északnyugaton viharos széllökésekre is készülni kell. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-12, a legmagasabb hőmérséklet 20-25 fok között valószínű.

Csütörtökön a nap első felében a Dunától keletre süthet ki több órára a nap. Nyugat felől viszont erősen megnövekszik a felhőzet, estére mindenütt beborul az ég. Egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A Dunántúlon többfelé megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 6-11 fok lehet. A nappali maximumok a Dunántúl északnyugati felén 9-14, másutt 16-22 fok között alakulnak, de délkeleten még 24, 25 fok is lehet.

Pénteken is többfelé várható eső, zápor, erős szél. A minimumhőmérséklet 3-10 között valószínű. Napközben 9-14 fokig melegszik a levegő.

Szombaton is többfelé megerősödik, nyugaton néhol viharossá fokozódik a szél. Emellett szórványosan lehet eső, zápor, de rövid napos időszakok is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-6, a legmagasabb hőmérséklet 10-15 fok között várható.

Vasárnap is több helyen lehet eső, zápor és erős szél. A minimumhőmérséklet 2-7 fok között valószínű. A nappali maximumok 11-16 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár