Cloudy4 °C
2020. november 26. csütörtök Virág
Menü
Házhozszállítás

Bűzlik az ország, ezért a héten alaposan kiszellőztetik

Bűzlik az ország, ezért a héten alaposan kiszellőztetik
Szeles idő jön (Fotó: Wallhaven)

Minden bizonnyal komoly oroszlánszag lehet az országban, más magyarázat nincs arra az időjárásra, amit a héten kapunk. De ha megrögzött szerelmese vagy a nagyobb széllökéseknek, mindened a vitorlázás és szélgép nélkül legszívesebben egy lépést sem tennél, akkor május utolsó teljes hetét imádni fogod.

Jó lenne, ha a jövőben mindenki egy kicsit jobban figyelne az illatára, mert az az országos méretű szellőztetés, amit a héten produkál az időjárás, kicsit sok lesz. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) MTI-nek küldött heti előrejelzésében nincs olyan nap, amikorra ne várnának legalább enyhe légmozgást, de a hét jelentős részében a mögöttünk álló hétvégén már megtapasztalt igazi ajtócsapkodós, huzatos, masszív ablaktörögető, szeles időjárás várható. Annyira jó lesz, hogy már most alig várjuk – a következő hetet.

Hétfőn a középső és az északkeleti országrészben kevesebb napsütés várható, s a délutáni órákban helyenként záporok, zivatarok is lehetnek. Főleg a Dunántúlon és az Észak-Alföldön időnként megerősödik a szél, ezen kívül zivatarok környezetében lehetnek még erős vagy viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok között valószínű.

Kedden napos és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, több helyen alakul ki zápor, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 11-16 fok lehet, napközben 21-26 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is erős lesz a szél. Emellett északkeleten, keleten többfelé, másutt elszórtan valószínű zápor, keleten zivatar is kialakulhat. A minimumhőmérséklet 10-15, a maximumhőmérséklet 21-26 fok között várható.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan alakul ki zápor. Megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 10-15 fok lehet, napközben 17-22 fokig melegszik a levegő.

Pénteken a többórás napsütés mellett szórványosan alakul ki záporeső. Nagy területen viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-13, a legmagasabb hőmérséklet 17-22 fok között valószínű.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett főként keleten alakul ki záporeső. Ekkor is több helyen erős, néhol viharos lesz a szél. A minimumhőmérséklet 6-11 fok között valószínű, a nappali maximumok 16-21 fok között alakulnak.

Vasárnap is több helyen megerősödik a szél. A több-kevesebb napsütés mellett elszórtan alakul ki záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-11, a legmagasabb hőmérséklet 18-23 fok között valószínű

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

 • Családbarát, felelős foglalkoztató - a Fehérvár Travel kapta idén az elismerést
  Családbarát, felelős foglalkoztató - a Fehérvár Travel kapta idén az elismerést
 • Visszatérhetett a természetbe a New York-i bagoly
  Visszatérhetett a természetbe a New York-i bagoly
 • Lassult itthon a járvány terjedése
  Lassult itthon a járvány terjedése
 • Meghalt Diego Maradona
  Meghalt Diego Maradona

A hét sztorija

Eseménynaptár