6 évnél régebbi cikk

Melyik nyári gyümölcsöt szeretik leginkább a fehérváriak?
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.vivien
Melyik nyári gyümölcsöt szeretik leginkább a fehérváriak?

A nagy kánikulában ajánlott a magas vitaminbevitel, amit táplálékkiegészítők helyett inkább zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával érhetünk el. Tehetjük ezt akár a terméssel, akár turmixok formájában is. A nyár beköszöntével egyre több gyümölcs közül választhatunk, immár hazai termelőktől is.

Az eladók és az emberek nyilatkozata alapján a "piros gyümölcsök", mint például a cseresznye, meggy, málna és a barackfélék a kedvencek. Ezekből méretre, fajtára mindenkinek megvan a saját favoritja és az is, honnan szerzi be. Fontosnak tartják a vásárlók a minőséget, de az árakra is odafigyelnek. Lassan itt a befőzésszezon is, az eladók ehhez is igyekeznek magyar termelőktől beszerezni az árut.

 A nagy meleg egyik sztárja a görögdinnye. Ehetjük felkockázva, cikkekben, de több alternatív felhasználása is létezik. Nekünk ez tetszett a legjobban:

 Ki ne szeretné az epret? Fogyaszthatjuk magában, cukrozva és süteményekben is, de találkozhatunk hűsítő turmixokkal is. Itt egy egyszerű és gyors recept hozzá:

A barack is sokak kedvence. Leggyakrabban magában, lekvárként, befőttként vagy süteményekben találkozhatunk vele. De itt egy tuti tipp egy remek barackos, chiamagos smoothie-hoz!

És végül a cseresznye, melyről a Twin Peaks megszületése óta tudjuk hogy pitében a legjobb. A tévésorozatban szereplő Dale Cooper ügynök az átkozottul finom kávé mellé fogyasztja mindig ezt a süteményt:

 

 
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek