6 évnél régebbi cikk

Követhetetlen, mit csinál a Rubik-kockával az új világrekorder
Fehérvár Médiacentrum fotójaKövethetetlen, mit csinál a Rubik-kockával az új világrekorder

A mindössze 15 éves Patrick Ponce-nak mindössze 4,69 másodpercre volt szüksége, hogy a Rubik-kocka oldalai a helyükre kerüljenek. Olyan a videó, mint egy jól sikerült bűvésztrükk.

A klasszikus, 3X3-as kocka korábbi csúcstartójának, az ausztrál Feliks Zemdegnek sem kellett sok idő, hogy kirakja a Rubik-kockát, a legtöbben 4,73 másodperc alatt maximum azt fognánk fel, mi van a kezünkben.

A 15 éves Patrik Ponce azonban lazán rávert négy, azaz négy századmásodpercet, és 4,69-es eredményével beállította az új világrekordot. A videón aztán látszik, ahogy az eredmény után elszabadulnak az indulatok, és az is, hogy nem mindenkit töltött el egyforma lelkesedéssel a világcsúcs.

Patrik Ponce pedig nem is elégedett meg egy világrekorddal, ugyanis a klasszikus rekord mellett felállította a 4x4x4-esek legújabb világcsúcsát is: 24,97 másodpercre volt szüksége készen legyen az a kocka.

A Rubik-kockát, vagy eredeti nevén bűvös kockát ifjabb Rubik Ernő találta fel 1974-ben, majd 1975. január 30-án beadta szabadalmaztatási igényét. Közel három év várakozást követően 1977. december 31-én végül megkapta a szabadalmi jogot, és a kocka elindulhatott világhódító útjára. Az első Rubik-kocka-világbajnokságot 1982. június 5-én rendezték, 2003 óta pedig kétévente tartják meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek