4 évnél régebbi cikk

Fejér megyei idősotthonokban is megjelent a koronavírus
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Fejér megyei idősotthonokban is megjelent a koronavírus
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Seregélyest, Bodajkot és Mezőszilast is felsorolta az országos tisztifőorvos azok között a települések között, ahol idősotthonokban már megjelent a koronavírus.

Tizenkilenc olyan idősotthonról tudnak az országban, ahol már megjelent a koronavírus fertőzés Magyarországon - árulta el Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján, április 20-án, hétfőn délelőtt. 

A felsorolt települések között három Fejér megyei is elhangozott: Seregélyesen, Mezőszilason és Bodajkon is találtak már fertőzöttet idősotthonban. 

Müller Cecília további konkrét részletekkel nem szolgált az egyes idősotthonokkal kapcsolatosan, azonban hangsúlyozta: számos esetben ez csak egy-egy megbetegedést jelent, az is az ápolók körében fordult elő. 

Mint ismeretes, a járvány eddig a legsúlyosabban a Pesti úti Idősek Otthonát érinti: Müller Cecília mai beszámolója szerint ott jelenleg 223 fertőzöttről tudnak, folyamatosak a tesztek kiértékelései.

Müller Cecília az idős családtagok otthoni védelméről is beszélt. Elmondta, hogy aki otthonában él együtt idősebb hozzátartozójával, különösen ügyeljen arra, hogy csak maszkban menjen a közelébe, és minden hazaérkezéskor azonnal mosson kezet, öltözzön át, ügyeljen fokozottan a higiéniára. Valamit ha az otthonuk adottságai megengedik, használjanak külön szobát, esetleg fürdőszobát is. 

 Müller Cecília arra is felhívta a figyelmet: elsősorban az intézményekben vannak nagyobb számban a fertőzések, a zárt közösségek mindig magasabb kockázatúak, de mindenkinek egyformán elővigyázatosnak kell lennie.

Borítókép: honvedelem.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek