Néhány egyszerű tipp, hogy ne szemetet egyél - HamburgerNéhány egyszerű tipp, hogy ne szemetet egyél - Hamburger
A hot doghoz hasonlóan a hamburgerről is él az ember fejében egy kép, bár azt gondolom a hamburger azért szélesebb skálán mozog: jobban variálható mind összetételben, mind pedig a hozzávalók tekintetében. Első képünkön kétféle burger hozzávalói szerepelnek: bal oldalon a boltban készen vásárolt hamburger zsemlét, és a 67%-os "marhahúspogácsát" láthatjátok, jobb oldalon pedig a saját, kézzel készített bagel és 100%-os marhahúspogácsa.
Érzékeltetve a különbséget, nézzük meg a bolti hamburger zsemlénk összetevőit. E-betűből nincs hiány, egészen pontosan 5 (!!!) ilyen hozzávalót láthatunk a csomagoláson. Ehhez képest a házi bagel hozzávalói: só, víz, liszt, barna cukor, a kenéshez pedig tojás sárgája. Szabad a választás.
Jöjjön a húspogácsánk: E-betűs hozzávalóból itt sincs hiány, bár itt csak kettő található, a másik aggasztó dolog a 67%-os hústartalom. Valljuk be, ez azért elég meredek, főleg azért, mert a jobbféle kutyaeledelek 80%-os hústartalommal bírnak. A mi házilag összerakott húspogácsánk 100% marhahús, mindenféle fűszerezés nélkül, só, bors, kizárólag sütés közben kerül rá.
Következő képünkön azt láthatjátok ahogy sülnek a hamburgerek.
Itt pedig már az elkészült, összerakott csodák. Mondanom sem kell, hogy a baloldali burgerünkben nincs mustár, ketchup, majonéz, kizárólag házi készítésű barbecue és cheddar szósz.
Tehát az egészségesebb burgerünk összetevői:
- házi készítésű bagel, (összetevőt fentebb leírtam),
- 100%-os húspogácsa (lehetőleg marha),
- cheddar sajt,
- friss zöldségek,
- házi készítésű barbecue szósz,
- ízlés szerint bacon, vagy bármi más amit szívesen eszünk plusz feltétként.
Burgerünk mellett a kis dobozban jóféle chili található, de ez már csak a hab a tortára!
Jó étvágyat!
Előző cikkünkben a hot dog volt terítéken, itt olvashatjátok.