6 évnél régebbi cikk

Felrobbantott Ikarusszal a Dunába ugratni? - Azok a 90-es évek...
Fehérvár Médiacentrum fotója
vimeo.com
Felrobbantott Ikarusszal a Dunába ugratni? - Azok a 90-es évek...

Semmivel össze nem hasonlítható frizurák, ruhák és menőségek: a csodás 90-es évek feelingje. Akkortájt Ikarusszal voltunk vagányak, és Piroch Gábor kaszkadőrmutatványa ejtette ámultba a népet.

Nekem a gyermek és fiatal felnőttkoromat jelentette, a tiszta és ártatlan pillanatokat, amelyeket ma már csak retro jelzővel hozunk. Valahol még Magyarország is éppen csak körbepislogott a 90-es években: már jöttek a nyugat újdonságai, de még tartották magukat az életünk megszokott tárgyai.

Már megérkezett a tetris, a színváltós rúzs, de még volt forgáccsal tömött jojó, műanyag cekker, na, meg persze Ikarus, következő videónk egyik főszereplője. A buszra halmozott szponzormatricák ne tévesszenek meg senkit, a Dunában landoló jármű a magyar ipar egyik igazi remeke. 

Az Ikarus pedig időközben visszatért, hiszen alig egy hónapja jelentették be, hogy Székesfehérváron újra gyártják a márkát. Valószínűleg ez a folyamat már kicsit másképpen néz már ki, mint a lenti videóban, és a gyártósorról sem az a mennyiség gördül le, mint a film forgatásának idejében, amikor még "a kis Magyarországot ilyen jelentős nagyságú jellel látták el". (Utóbbi szavak megfejtése a videóban!) 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek