6 évnél régebbi cikk

Funkcionális köredzés: percenként meghalsz, de legalább jó társaságban vagy
Funkcionális köredzés: percenként meghalsz, de legalább jó társaságban vagy

Egy perces edzés? Elsőre nevetségesnek hangzik, de amikor már a sokadik egypercet csinálod, véged van. A funkcionális köredzés elképesztően jól formál, komolyan fejleszti az állóképességet, csak éppen oda kell magadat tenni, úgy istenesen. Cserébe még új barátokra is szert tehetsz.

Nem az eleje, nem is a vége a legnehezebb, hanem a közepe. 60 másodperc iszonyúan hosszú tud lenni, ha teljes erőbedobással kell páros lábbal fel- és leugrálnod egy fadobozon. És mivel előtte már több hasonló gyakorlatot végigcsináltál, szúr a tüdőd, égnek a lábaid, szemeidbe csorog a verejték. De megcsinálod, mert a többiek is bírják és együtt sokkal könnyebb, mint egyedül. Ha neki megy, akkor neked is. 

Nagyjából ilyen gondolatok cikáznak az ember fejében, amikor éppen egy olyan köredzésen vesz részt, ahol 8-10 különböző munkaállomás van, és egyperces etapokban, az utolsó erőtartalékokat mozgosítva küzdesz azért, hogy a délutáni hamburgernek nyoma se maradjon. És lehetőleg az azt megelőző öt év délutáni hamburgereinek se. Pletser Ádám, a Cutler Fehérvár szakmai vezetője rendszeresen jár a terem funkcionális edzőjéhez. Bánhidi Orsolyához rajta kívül hetente mintegy 60-70 embert mozgat át, akik nemcsak külsőre formálódnak szabad szemmel is könnyen és gyorsan láthatóan, hanem egy jó hangulatú társaságot is alkotnak.

Borítókép: Németh-Nagy Róbert
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek