Fehérvári BBQ-siker AusztriábanFehérvári BBQ-siker Ausztriában
A KGB újabb állomásához érkezett a világhírnév felé vezető útján. Ahogy arról korábban már írtunk, a magyar bajnokságot megnyerték, ezúttal pedig hétvégén, azaz február 16-18 között az ausztriai Weissensee-ben megrendezett a Meat, Smoke & Beer Festival BBQ on Ice-on mutatták meg magukat a nagyvilágnak. Mit megmutatták? Rögtön két díjjal térhettek haza: összesített harmadikak lettek, illetve őket választották a Rookie of Competition-nek, vagyis a legígéretesebb újonc brigádnak is.
A smoker-verseny pikantériáját maga a helyszín adta, ugyanis a kilencven méter mély, hatvan centiméteres jégpáncéllal borított Weissensee-n sütötték meg a zamatos húsalkotásokat. A Meat, Smoke & Beer Festival BBQ on Ice a Kansas City Barbeque Society (KCBS) keretein belül zajlott tizennyolc európai és amerikai csapat részvételével, amelynek egyetlen magyar indulója a KGB volt. Nem mellesleg, a KCBS szervezi azt a BBQ világbajnoki döntőjének számító Jack Daniel’s World Championship Barbecue versenyt is, ahová a KGB magyar győztesként már meghívást kapott.
Na, szóval lement az osztrák smoker-összecsapás és a fiatal székesfehérvári-velencei testvérpár, Turanitz Katalin és Turanitz Gergely vezényletével a KGB finomabbnál-finomabb marhaszegyeket, sertésoldalasokat, csirkéket és pulled porkokat füstölt, így a zsűri összesítettben harmadiknak hozta be őket. A második helyről éppenhogy lecsúsztak, ugyanis az amerikai White Squirrel BBQ csak egy ponttal előzte meg őket, az első helyezett pedig a belga BBQ+ lett. Gratulálunk! Hadd szóljon az az Amerika és a Jack Daniel’s World Championship Barbecue.
Meat, Smoke & Beer Festival BBQ on Ice - KGB
Csirke: 5. helyezett
Sertésoldalas: 4. helyezett
Marhaszegy: 5. helyezett
Pulled pork: 4. helyezett
Összetett verseny: 3. helyezett
Különdíj: Rookie of Competition