6 évnél régebbi cikk

Hazakísérő Telefon: nem kell többé éjszaka egyedül sétálnod az utcán
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pashionistas
Hazakísérő Telefon: nem kell többé éjszaka egyedül sétálnod az utcán

A magányosan hazafelé sétálóknak próbál segítséget nyújtani a néhány hónapja indult Hazakísérő Telefon. Molnár-Csiki Maren önkéntesként, normál díjas telefonszámon fogadja a hívásokat, egyelőre péntek és szombat éjszakánként. Az ötlet külföldön már több országban is sikerrel működik.

Tavaly november 15-én indult a Hazakísérő Telefon, mára pedig már több mint 6000 követője van a Facebookon. Molnár-Csiki Maren célja, hogy az esti program után hazafelé sétálók ne féljenek, és ne érezzék egyedül magukat az utcán. A normál díjas telefonszámon hívható szolgáltatást egyelőre pénteken és szombaton 23 órától másnap hajnal 4-ig lehet hívni. A beszélgetés elején Maren minden telefonálótól elkéri a telefonszámát, a pontos helyét és az illető célpontját is, majd az út befejezésig lehet csevegni vele nagyjából bármiről. Az akár angol vagy német nyelven is igénybe vehető szolgáltatás során kétpercenként megkérdezi a telefonálótól, hogy éppen merre jár, és folyamatosan követi útját a Google Térképen egészen a célba jutásig. A Hazakísérő Telefon nem egyedi ötlet, Svédországban és Németországban már sikerrel működik ehhez hasonló kezdeményezés. 

A Hazakísérő Telefont egyelőre

a +36 30 899 3465 vagy a +36 30 664 7981

számokon lehet elérni. Molnár-Csiki Maren célja, hogy még ebben az évben egy ingyenesen hívható központi telefonszámra futhassanak be a hívások. Hosszú távon pedig egy hálózat kiépítését is fontosnak tartja, hogy országszerte legyenek hazakísérő ügyeletesek.

A Hazakísérő Telefon ötletgazdája a Facebookon kiemeli, hogy veszély esetén ne őt, hanem a 112-es vagy 107-es számot hívja mindenki. Még több részlet a szolgáltatást bemutató posztban:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek