Clear sky28 °C
2019. június 25. kedd Vilmos
Menü

Hello, wifi van? - Hiánypótló blog indult az ország furcsa wifi neveiről

Hello, wifi van? - Hiánypótló blog indult az ország furcsa wifi neveiről
HorvathCsalad és HorvathCsalad-guest (Fotó: Hello, mi a wifi?)

Nelopdawifit, Sütit akarok!, Nincs Pénz Névre és suttyocsalad - furcsa, meghökkentő vagy éppen szokatlan wifi elnevezésekkel tele van az ország. A napokban indult egy blog, ami egy csokorba gyűjti a műfaj krémjét. Farkas Saci egyelőre saját képekből dolgozik, de bárki küldhet neki fotót, ha különös wifi elnevezésbe botlik.

A téma az utcán hever, tartja a médiás közhely, vagyis esetünkben inkább ott van az éterben. Vagy hol. Szombaton egy olyan hiánypótló blog indult a Tumblren, amit látva mindenki azonnal a homlokára csap majd: ez vajon miért nem neki jutott eszébe? A kérdés jó, fel is tettük a Hello, wifi van? anyukájának, Farkas Sacinak.

–  Az én ötletem volt a blog, mert egyszer megtalálta a telefonom az “Anyadseszeret” nevű wifit. Ezt akkor elküldtem a kollégáimnak azzal a kérdéssel, hogy vajon milyen élete lehet a srácnak. Ez valamikor az év elején történt, nagyjából azóta figyelgetjük az elnevezéseket. Mostanra gyűlt össze annyi fotó, hogy el merjük indítani a blogot. 

Mivel a telefon nemcsak a wifi routereket találja meg, hanem látja a hotspotként megosztott (vagy bekapcsolva felejtett) telefonokat is, ezért igazán jó vadászterületnek a soklakásos társasházakon kívül azok a helyek számítanak, ahol sok ember gyűlik össze.

– A legjobb helyek a metró, illetve a gyalogátkelőhelyek. Mivel általában mindenhol zenét hallgatok, a telefonom rögtön automatikusan megkeresi a környező wifiket, ahogy belépek a Spotifyba, de akkor is ez történik, ha reggel útközben megnézem az e-mailjeimet. Direktben rákeresni a wifi nevekre csak akkor szoktam, ha például sorban állok egy pénztárnál. Ha éppen belebotlok egy jobb darabba, gyorsan screenshotot csinálok, figyelve arra, hogy a kijelzőmön minden érzékeny információ rejtve maradjon.

Egyelőre hárman vadásszák a különös wifi elnevezéseket, de az ország (világ?) minden részéről várják a képernyőfotókat a Tumblren keresztül. Saci kedvence egyébként a "Sütit akarok!" nevű hálózat volt. Ezt a képet a 17-es villamos vonalán, valahol a Kolosy tér környékén lőtte.

– Külön vicces az a fura neveknél, hogy sosem tudod kinek a telefonja az. Ilyenkor mindig körbenézek, hogy vajon ki lehet ilyen kreatív. Ehhez képest az enyém nagyon unalmas, én ugyanis nem neveztem át, és a szolgáltatótól kapott eredeti kódossal futok.

A Hello, wif van? május 5-én indult, a cikk írásának pillanatában nagyjából húsz kép látható a blogon. Farkas Saci szándékai szerint naponta frissül majd az oldal, így mindig kap friss tartalmat az, aki rendszeresen visszalátogat.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

 • Bemutatkoztak a fehérvári ellenzéki jelöltek
  Bemutatkoztak a fehérvári ellenzéki jelöltek
 • Elindult a Fehérvár tüdeje program, erdőtelepítésbe fogott az önkormányzat
  Elindult a Fehérvár tüdeje program, erdőtelepítésbe fogott az önkormányzat
 • Kenguruk tűntek el a budai hotelból
  Kenguruk tűntek el a budai hotelból
 • Holnap szünetel a határforgalom Röszkén
  Holnap szünetel a határforgalom Röszkén
 • Kitolódhat a banki adategyeztetés határideje
  Kitolódhat a banki adategyeztetés határideje
 • Fejér megyei település kapott anyagi támogatást a Megyei Közgyűléstől
  Fejér megyei település kapott anyagi támogatást a Megyei Közgyűléstől
 • Szombaton lesz Víziváros kiemelkedő nyári gyermekprogramja
  Szombaton lesz Víziváros kiemelkedő nyári gyermekprogramja
 • img facebook img
  Fehérvár TV
  Visszatér a kánikula

Eseménynaptár

Meg ez is van