5 évnél régebbi cikk

Most akkor ehetünk gyümölcsöt, ha diétázunk, vagy nem?
Most akkor ehetünk gyümölcsöt, ha diétázunk, vagy nem?

A diétázók mindenkori ördögi köre: tilos a cukor - egyél gyümölcsöt, mert egészéges. De most akkor egy szelet dinnyénél, néhány szem meggynél vagy pár nektarinnál az elégedett mosoly vagy a szégyenkező szemlesütés a helyes arckifejezés?

A nyarat megúszni gyümölcs nélkül elég komoly kihívás. Ilyenkor mindenki egy kicsit nyers vegán lesz, és akár egy (vagy több) teljes nap is kihúzható a görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye, eper, nektarin, őszibarack, szilva kombinációk helyes alkalmazásával. Ennek persze számtalan kellemes és kellemetlen mellékhatása is lehet, a felgyorsuló anyagcserétől kezve a... felgyorsuló anyagcseréig (igen, a szelekre gondoltunk). 

Anyáink szerint a gyümölcs persze egészséges, és annyit együnk, amennyi csak belénk fér, ehhez képest az edzőtermek táplálkozási szakértői néha durván összeráncolják a homlokukat a túlságosan magas cukortartalom miatt. De akkor most mi legyen? Ha diétázunk, ehetünk gyümölcsöt, vagy sem? Pletser Ádám, a Cutler Fehérvár szakmai vezetője szerint van kompromisszumos megoldás.

Borítókép: Körtvélyes Tivadar
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek