5 évnél régebbi cikk

Vigyázz az Új Csóri úton, gyakorlatoznak a kisgólyák!
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
Vigyázz az Új Csóri úton, gyakorlatoznak a kisgólyák!

Pénteken reggel már bekeveredtek az autók közé a gólyák, de szerencsére nem történt baj.

Megtörténtek az első szárnypróbálgatásai az Új Csóri úti kisgólyáknak – többen is jelezték, hogy pénteken reggel már gyakorlatoztak a madarak. Ám az első néhány napon meglehetősen bizonytalanok: a hosszú lábú, széles szárnyú gólyafiókák kezdetben igen esetlenül mozognak a levegőben, és könnyen életüket veszthetik nemcsak a nagyfeszültségű vezetékekhez érve, de az autók miatt is. Évente sok száz gólyafióka pusztul el ebben a számukra fokozottan veszélyes időszakban.

"Ha kicsit magasabb az autónk, súrolja a tetejét az egyik szépség, de aztán észbe kapott, és magasabban folytatta az útját szerencsére, meg a többi autós is megállt, úgyhogy nem történt gond." – hívták fel a figyelmet a veszélyre a Segíts hazajutnom! (Fejér megye és környéke) Facebook-csoportban.

Az Új Csóri út pedig meglehetősen forgalmas, így fokozottan balesetveszélyes terültet a kisgólyák számára, úgyhogy, aki a következő napokban arra közlekedik, egy kicsit legyen még körültekintőbb, és ne sajnálja az a 30-40 másodpercet, amivel hosszabb lehet az út a lassabb tempó miatt. Alkalomadtán a fiókák élete múlhat rajta...  

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek