Partly cloudy19 °C
2020. május 29. péntek Magdolna
Menü

Jelentős sebességkorlátozások augusztus 23-tól az M7-es autópályán - felújítják a siófoki szakaszt

Jelentős sebességkorlátozások augusztus 23-tól az M7-es autópályán - felújítják a siófoki szakaszt
(Fotó: maps.google.com)

Várhatóan több mint fél éven keresztül kell lassabb haladásra számítani az M7-es autópálya Balatonvilágos és Zamárdi közötti szakaszán útfelújítási munkálatok miatt.

Több mint 20 kilométeren újul meg az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldala, a 90-es és a 111-es kilométerszelvény között - közölte Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-vel.

A Balatonvilágos és Zamárdi közötti munkálatok a közlemény szerint augusztus 23-án, szerdán kezdődnek és várhatóan 210 napig tartanak majd.

A beruházás első ütemében a 102-es és 111-es kilométerszelvények között kezdődnek el a munkálatok, illetve a 92-es, 94-es, 100-as és 102-es kilométerszelvényeknél lévő hidaknál végeznek javítási munkát.

A munkaterület mellett 60, illetve 80 kilométer per órás sebességkorlátozás lesz érvényben.

Az átfogó felújítási munkák során a kivitelezők a teljes, Letenye felé vezető pályaoldalt felújítják. A külső sávon modern, innovatív és környezetbarát technológiát, úgynevezett hideg REMIX eljárást alkalmaznak, mellyel az elbontott útalap jó részét újrahasznosítva építik ki az új alaprétegeket, majd ezt követően új kopóréteget terítenek a szakemberek - áll a közleményben.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár