Rain2 °C
2020. december 3. csütörtök Ferenc
Menü
Házhozszállítás

Fehérvári programok a hétvégére: stadion nyitány, balettos nyílt nap és Brains

Fehérvári programok a hétvégére: stadion nyitány, balettos nyílt nap és Brains
Fehérvári balettosok a Bolero közben (Fotó: ÖKK/Simon Erika)

Igazi tömegrendezvény híján merüljünk el ezen a hétvégén a részletekben. Ismerjük meg testközelből a fehérvári balettosokat egy nyílt napon, menjünk komolyzenei koncertre az éppen elkészült új Sóstói Stadionba, vagy szurkoljunk az Albának a Szolnok elleni kosármeccsen. Szombaton a városban koncertezik a Brains, aki viszont mozizni akar, annak két jó (?) tippünk is van a következő három napra.

Koncert: Stadion nyitány
Mikor?: November 18., vasárnap 17:00
Hol?: Sóstói Stadion

Aki nem egy kő alatt élt az elmúlt hetekben, az már biztosan értesült róla, hogy elkészült az új Sóstói Stadion. A nyitómeccset szerdán rendezik az Újpest ellen, de addig is mindenféle programokkal töltik meg a 14 ezres arénát. Most éppen a rendezvénytermet avatják fel egy nagyszabású koncerttel. Ha van populáris része a komolyzenének, akkor az vasárnap késő délután kivétel nélkül mind felvonul majd a a Stadion nyitány névre keresztelt előadáson. Lesz itt Trónok harca, West Side Story és Gladiátorok bevonulása is, de az Alba Regia Szimfonikus Zenekar műsorán szerepel még Vivaldi és Dvorák is. Aki pedig olyan széles spektrumon mozog, hogy egy este alatt az építészet, sport, zene hármast is be tudja fogadni, érkezzen a koncert előtt egy órával, mert a szervezők délután négytől stadionbejárásra várnak mindenkit.

Koncert: Brains
Mikor?: November 17., szombat 20:00
Hol?: FEZEN Klub

Többször ajánlottuk már őket a FEZEN vagy klubkoncertek kapcsán, de nem győzzük elégszer hangsúlyozni: aki manapság igazán elsöprő bulin akar részt venni, annak egy Brains-koncerten van a helye. A szentendrei srácok ráadásul most megint házhoz jönnek. Szombat este a FEZEN Klub közönségét mozgatják át MC Columbóék. De szó szerint. Akinek ugyanis semmilyen bugi nem költözik a lábába egy ilyen bulin, annak baj van a hallásával. Itt hagyunk mutatóba egy immár másfél éves klipet, aminek két érdekessége is van: az egyik, hogy ez lett az utóbbi idők leghangulatosabb magyar téli klipje, a másik pedig, hogy a főszerepben azt Kecskés Enikőt láthatjuk, aki idén megnyerte a Miss Universe Hungary szépségkirálynő-választást.

Sport: Alba Fehérvár - Szolnoki Olaj KK
Mikor?: November 18., vasárnap 17:00
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

Kevés nagyobb rangadó van az Alba-Olajnál a kosárlabda bajnokságban, talán csak a Körmend-Szombathely mérhető ehhez. A két csapat rendszeresen a bajnoki címért küzd, így lesz ez a várakozások szerint idén is. Mivel a bajnokságban nem volt éppen álomszerű a fehérvári rajt, ezért létfontosságú lenne a győzelem hazai pályán az amúgy listavezető szolnokiak ellen. A telt ház szinte biztos, ahogy a jó hangulat is. Akinek esetleg nem lesz kedve kimozdulni, az nézheti tévében is a meccset: az M4 Sport élőben adja a rangadót.

Tánc: Nyílt nap a Székesfehérvári Balett Színháznál
Mikor?: November 17., szombat 9:45-12:00
Hol?: Táncház

Az év egyik újdonsága, hogy balett társulat alakult Fehérváron. Teljesen normális, hogy egy kicsit mindenki kíváncsibb rájuk az első időkben, és szeretne belelátni a mindennapjaikba - úgyis mostanában szezonja van a valóság showknak. Ha nem is ilyen részletességgel, de szombat délelőtt mindenkit nyílt napra várnak a társulat tagjai. A bő kétórás ismerkedés alatt lesz próba, de lehet beszélgetni a koreográfussal, a balettmesterrel és a táncművészekkel is. Aki pedig még ennél is beválalósabb, kipróbálhatja magát az egyébként éppen a Diótörő premierjére készülő társulat tagjaként. Találkozó szombaton 9:45-kor a Táncház bejárata előtt, váltócipő és zokni használata kötelező.

Mozi: Ruben Brandt, a gyűjtő
Mikor?: November 15-től
Hol?: Barátság Mozi, Cinema City Alba

Majd csak január 22-én dől el, hogy a Ruben Brandt, a gyűjtő ott lesz-e az öt legjobb között az Oscar jelöléseknél. Az erősen magyar kötődésű egészestés animációs film a 25-ös shortlistre már beverekedte magát, de amíg eldől a nagy kérdés, addig még itt van a hazai premier is. Művészmozik és multiplexek egyaránt műsorra tűzik az egyébként egy szűk rétegnek szóló filmet. A főszerepben egy különc pszichiáter, aki Rubenstől és Rembrandtól kapta a nevét. Nem csoda tehát, hogy hősünket éjszakánként különféle festmények megelevenedő szereplői kergetik az őrület határára. A megoldás kézenfekvő: meg kell szerezni a festményeket, és talán elmúlnak a rémálmok is. 

Mozi: Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Mikor?: November 15-től
Hol?: Cinema City Alba

Akármennyire is erőlködnek a Warner filmstúdiónál, a Legendás állatok-sorozat darabjait akkor is a Harry Potter nélküli Harry Potter filmeknek hívják majd a rajongók. Teljesen mindegy, hogy éppen Johnny Depp a főgonosz (ahogy esetünkben), vagy az az amúgy Oscar-díjas Eddie Redmayne a Potter-pótlék, kicsit ügyefogyott főszereplő, ez univerzum az, amit Harry, Ron, Hermione és Dumbledore teremtett meg. Ettől még a Legendás állatok második része akár jó is lehetne, de a hírek szerint nem az. Egyelőre konkrét véleményünk még nincs, a megszokott vasárnapi filmkritikánkra viszont már lesz. Addig azonban marad az előzetes és az a kiábrándító megállapítás azoktól, akik már látták, hogy állítólag nincs története a Grindelwald bűntetteinek. Pont J.K. Rowlingnak ne sikerült volna összehozni egy épkézláb sztorit? Fura. A film ettől még várhatóan hatalmas siker lesz, gazdaságilag legalábbis biztosan.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Hétvégén is kézbesít a Posta
  Hétvégén is kézbesít a Posta
 • Milliárdokat csalt el egy dunántúli bűnszervezet
  Milliárdokat csalt el egy dunántúli bűnszervezet
 • Enyhít a korlátozásokon Ausztria
  Enyhít a korlátozásokon Ausztria
 • Hosszabítják a korlátozásokat Németországban
  Hosszabítják a korlátozásokat Németországban
 • Már hétvégén is kézbesít a Magyar Posta
  Már hétvégén is kézbesít a Magyar Posta
 • Holnapig lehet még jelentkezni
  Holnapig lehet még jelentkezni
 • Nem indokolt a téli szünet azonnali elrendelése
  Nem indokolt a téli szünet azonnali elrendelése
 • Több mint 6000 új fertőzött van Magyarországon
  Több mint 6000 új fertőzött van Magyarországon
 • Átmenetileg módosul a vonatközlekedés december 13-tól Székesfehérvár és Tapolca között
  Átmenetileg módosul a vonatközlekedés december 13-tól Székesfehérvár és Tapolca között
 • Élőhelykezelési munka az Aszal-völgy Természetvédelmi Területen
  Élőhelykezelési munka az Aszal-völgy Természetvédelmi Területen
 • Elismerték az MH 43.ezred logisztikusainak munkáját
  Elismerték az MH 43.ezred logisztikusainak munkáját
 • Szirénapróbák december 7-én
  Szirénapróbák december 7-én
 • Oklevéllel köszönte meg a megyeelnök a nyugdíjba vonuló ápolási igazgató munkáját
  Oklevéllel köszönte meg a megyeelnök a nyugdíjba vonuló ápolási igazgató munkáját