5 évnél régebbi cikk

Árkád játékgépek otthonra? Simán! - Mortal Kombatos is lesz
Fehérvár Médiacentrum fotójaÁrkád játékgépek otthonra? Simán! - Mortal Kombatos is lesz

Az Arcade1Up jóvóltából akár otthonra is beszerezhettek gyerekkorotok kedvenc árkád játékgépeiből. Az idén debütáló darabok között megtalálható a Mortal Kombat és a Space Invaders is. Én ki nem hagynám!

Az IGN Hungary oldalán egy érdekes cikkre bukkantam, amely szerint saját használatra is beszerezhetünk egyet-egyet gyerekkorunk kedvenc játéktermi masinái közül. Hogy miről is beszélek? Hát a napestig tartó bandázásokról (egyedül is beadta, de brigáddal sokkal jobb volt), amikor még záráskor sem akartuk elengedi az agyonnyüstölt joystickokat, annyira beleéltük magunkat a változatos kalandokba, és természetesen a rekordok megdöntögetésébe.

Jó volt na, és megmondom őszintén, hiányzik. Ma már szinte mindenhol van lehetőségünk a kockulásra, de annó csak a játéktermekben tudtuk kipróbálni a legújabb csodákat (meg a teleházban, de az egy másik történet).

Szóval az otthoni használatra szánt árkád játékgépek készítésével foglalkozó Arcade1Up cég - a tavalyiak után (többek között Street Fighter, Pac-Man, Galaga, Asteroids) - újabb gépeket dobott piacra, ezek közül amire leginkább felkaptam a szemem, az a Mortal Kombat volt. Képzeljétek el, hogy szinte ki sem kell kelnetek az ágyból, és egyből darálhatjátok a Midway Games klasszikusát - ráadásul retró feltételek mellett. Ugye, hogy ugye? Persze a MK-en kívül néhány más játékgépet is bemutattak:

Final Fight árkád játékgép: Final Fight, 1944, Ghosts 'n Goblins, Strider (várható megjelenés: február)

Space Invaders árkád játékgép: Space Invaders, színes és fekete-fehér változat
Várható megjelenés: 2019 február

Golden Tee árkád játékgép: Golden Tee Classic, Golden Tee 2K, Golden Tee '99, Golden Tee '98
Várható megjelenés: 2019 június

Mortal Kombat árkád játékgép: Mortal Kombat, Mortal Kombat 2, Mortal Kombat 3
Várható megjelenés: 2019 szeptember

Karate Champ árkád játékgép: Karate Champ, Bad Dudes, Burger Time, Caveman Ninja
Várható megjelenés: 2019 szeptember

Ja, és a paraméterekről se feledkezzünk meg: a masinák 3:4-es arányú, 17 colos (kb. 43 centiméteres) LCD képernyőt használnak, és 63 fontot (28, 57 kilót) nyomnak, illetve a magasságuk állítható, így ülve és állva is pörgethetjük őket. Első blikkre a számok nem pont azokat a masszív készülékeket tükrözik, amelyeken felnőttünk, ám az élmény így is garantált, nem beszélve arról az apróságról, hogy igencsak barátságos áron dobálják ezeket a gépeket: 299 dollárba fájna nekünk egy csoda beszerzése (a cikk írásának napján kb. 83 000 forint - a szerk.).

Az Arcade1Up brigád a jövőben további megjelenéseket tervez gyerekkorunk kedvenc masinái közül, én pedig kíváncsian várom, melyek lesznek a következő címek. Mondjuk egy jó Time Crisis?

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek