5 évnél régebbi cikk

Jubilál a Fehérvári Versünnep
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Jubilál a Fehérvári Versünnep

Tizedik alkalommal versenghetnek egymással az irodalomkedvelő fiatalok, hiszen a Fehérvár Médiacentrum a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár önkormányzatával, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve ismét Fehérvári Versünnepet szervez. A programsorozat fővédnöke Spányi Antal megyés püspök valamint Cser-Palkovics András polgármester. A legeredményesebb versenyzőkre ezúttal is értékes nyeremények és fellépési lehetőségek várnak.

A megmérettetésre február 11-ig jelentkezhetnek két-két verssel az irodalomkedvelő fiatalok. A versenyben azok a 9-13. osztályos fiatalok vehetnek részt, akik székesfehérvári középfokú oktatási intézményben vagy a Székesfehérvári Egyházmegye valamely egyházi középfokú oktatási intézményében tanulnak. A megmérettetésen azok is indulhatnak, akik más település középfokú oktatási intézményének 9-13. évfolyamos tanulói, de székesfehérvári állandó lakóhellyel rendelkeznek. A jelentkezéseket január 24-től várják a szervezők.

Az egy évtizede sikerrel zajló Fehérvári Versünnep Székesfehérvár tehetséggondozó programjának egyik alappillére. A verseny évről évre színvonalasabb, köszönhetően a felkészülést komolyan vevő diákoknak és tanáraiknak. A város és az egyházmegye a kezdetek óta fontosnak tartja a verseny támogatását. Partnerként évek óta segíti a döntősök felkészülését mentorprogramjával a Vörösmarty Színház. A közös munka során a fiatalok avatott előadóművészektől konkrét, az iskolai oktatási folyamatban nem megtapasztalható gyakorlati tanácsokat kapnak a választott vers értelmezéséről és tolmácsolásáról. A verseny főszervezője ebben az esztendőben is a Fehérvár Médiacentrum. High quality wooden hot tubs at pleasant prices from royaltubs.co.uk

A jelentkezés részletes feltételeit valamint a versennyel kapcsolatos legfontosabb információkat a www.versunnep.hu  honlapon találják az érdeklődők. A válogatókra február 16-án és szükség esetén február 17-én kerül sor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A X. Fehérvári Versünnep döntőjét pedig április 6-án rendezik a Városháza Dísztermében.

A Versünnep zsűrijének elnöke ezúttal is Kubik Anna színművész lesz. A zsűri tagjai: Závodszky Noémi színművész, a Vörösmarty Színház tagja, Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke, Vakler Lajos újságíró valamint a Székesfehérvári Egyházmegye képviseletében Tornyai Gábor plébános.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek