Light rain30 °C
2019. július 21. vasárnap Dániel
Menü

Mérgezik a kutyákat, inzultálják a kutyásokat Székesfehérváron a Technika Háza mögött?

Mérgezik a kutyákat, inzultálják a kutyásokat Székesfehérváron a Technika Háza mögött?
Képünk illusztráció (Fotó: kutyabarat.hu)

A Facebookon terjedő információk szerint kutyamérgezés történt Székesfehérváron a Technika Háza mögött, egy kölyökkutya esett áldozatul az emberi rosszindulatnak.

Alig egy éve, 2018 februárjában ugyancsak a Facebookon terjedt a hír: Maroshegyen méreggel teli kapszulákat dobálnak be az udvarokba, hogy megmérgezzék a kutyákat. Akkor szerencsére nem nyert megerősítést a történet, most azonban úgy tűnik, hogy valóban van áldozata az emberi rosszindulatnak.

Több, egymástól független Facebook-poszt is arra hívja a fel a figyelmet, hogy Székesfehérváron a Technika Háza mögött patkányméreggel kevert ételt helyezett el valaki, és a mérgezésbe egy kölyökkutya bele is halt. Az egyik környékbeli lakos a közösségi oldalon terjedő információval kapcsolatban így mesélt: „Sajnos eleve rengeteg az eldobott étel a környéken, és van olyan is, aki szándékosan etet. Többször volt itt már lázadás emiatt is, de ami sokkal szörnyűbb: többször előfordult mérgezés, szegecses virslik kidobálása az ablakon, mert van, akit zavarnak a kutyák.”

A posztok alatti hozzászólások is megerősítik a probléma meglétét, sőt sokkal súlyosabb helyzetet vázolnak fel, amely szerint valaki a környéken - idézet az egyik hozzászólásból: „előszeretettel dobál meg embert és kutyát vízzel vagy tejbe áztatott zsemlével, nyers krumplival, rohadt paradicsommal és vízzel töltött zacskóval.” 

A kutyabarátok és a környéken lakók is kérik, hogy aki esetleg földön heverő ételt lát, vegye fel és dobja ki, hogy így is meg lehessen akadályozni a további mérgezéseket.

Az esettel kapcsolatosan megkerestük a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Székesfehérvári Rendőrkapitányságát, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy megkeresésünkig (2019.01.25.) nem érkezett bejelentést. Ugyanakkor azt is kiemelték, amennyiben ilyen eset történik, vagy valakinek tudomása van szándékos méregelhelyezésről, mindenképpen tegyen hivatalos bejelentést.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

 • Írók, költők a Battonyai Alkotótáborban
  Írók, költők a Battonyai Alkotótáborban
 • Megkezdődött az előrehozott parlamenti választás Ukrajnában
  Megkezdődött az előrehozott parlamenti választás Ukrajnában
 • 15 marihuána ültetvényt számoltak föl a Békés megyei rendőrök
  15 marihuána ültetvényt számoltak föl a Békés megyei rendőrök
 • img
  img
  Vörösmarty Rádió
  Gazdi kereső műsorunk föszereplő
 • Torlódás alakult ki a Csongrád megyei határátkelőhelyeken
  Torlódás alakult ki a Csongrád megyei határátkelőhelyeken
 • Veszélyesek lehetnek a kamaszokra a társkereső oldalak
  Veszélyesek lehetnek a kamaszokra a társkereső oldalak
 • Királyi Operett Napok Székesfehérváron
  Királyi Operett Napok Székesfehérváron
 • Gyarmati István: nem okozott balesetet az Irán által lefoglalt brit hajó
  Gyarmati István: nem okozott balesetet az Irán által lefoglalt brit hajó

Eseménynaptár