Clear sky30 °C
2019. június 26. szerda János
Menü

Megszüntették az egyik fehérvári trolloldalt

A napokban megszűnt a Fehérvári Csujjogatós nevű Facebook-oldal. A honlap a lakosokat, politikusokat és intézményeket kikezdő posztjairól vált hírhedtté.

A több mint 5000 követővel rendelkező oldal többek között a biofűtől bekábult fiatalok fotóinak és videóinak közléséről, valamint helyi politikusok gyalázásáról volt ismert. A napokban Cser-Palkovics András, a város polgármestere videós közleményben állt ki az egyik megalázott ellenzéki képviselőnő mellett. Legutóbb pedig egy hunyadis tanár állítólagos amatőr pornográf felvételeit akarták nyilvánosságra hozni, de mielőtt ez a tartalom napvilágot látott volna, az oldal elérhetetlenné vált.

Ormos Zoltán médiajogász felhívta a figyelmet arra, hogy a Facebookon kiposztolt írásaink olyanok, mintha azt nagy nyilvánosság előtt mondanánk el. Tehát ha negatívan nyilatkozunk valakiről, melynek nincs igazságalapja, akkor akár jogi következményei is lehetnek, bizonyos esetekben még polgári per is indulhat. Ha ilyen bűncselekménynek vagyunk a célszemélye, vagyis mi vagyunk az áldozatok, haladéktalanul jelentsük a Facebooknak, de egyéb jogi eszközök is a rendelkezésünkre állnak, például büntető feljelentést tehetünk a rendőrségen.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár

 • Nőhet az infláció - korrigált a jegybank
  Nőhet az infláció - korrigált a jegybank
 • Jegybank - kamattartásra szavazott a Monetáris Tanács
  Jegybank - kamattartásra szavazott a Monetáris Tanács
 • Alba Innovár - lezárult az első digitális felnőttképzési program
  Alba Innovár - lezárult az első digitális felnőttképzési program
 • Meghosszabbítanák a kedvezményes lakásáfa használhatóságát
  Meghosszabbítanák a kedvezményes lakásáfa használhatóságát