5 évnél régebbi cikk

Fiatalkorú lányokat futtató bűnbanda tagjait fogták el Dunaújvárosban
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Fiatalkorú lányokat futtató bűnbanda tagjait fogták el Dunaújvárosban

Fiatalkorú lányokat futtató bűnbanda tagjaira csapott le a Készenléti Rendőrség. Egy dunaújvárosi férfi és fia vezette a bűnszervezetet. Tavaly nyár óta toboroztak fiatalkorú nőket, akiket Bécsben kényszerítettek prostitúcióra.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztálya (KR NNI) bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem és kitartottság bűntettek megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást B. András dunaújvárosi lakos és társai ellen.

A nyomozás adatai szerint a férfi és fia egy bűnszervezet vezetőiként bűntársaikkal kizsákmányolás céljából – bizonyíthatóan 2018 nyarától – magyar állampolgárságú fiatalkorú nőket toboroztak, akiket prostituáltként dolgoztattak külföldön. A két férfi irányításával és szervezésével utaztatták és kényszerítették munkára a lányokat. A prostitúcióval megkeresett jövedelmet részben vagy teljes egészében elvették tőlük, fenyegették, megfélemlítették, sanyargatták, több alkalommal bántalmazták is őket.

A KR NNI nyomozói a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével, valamint a KR Bevetést Támogató Osztály munkatársaival közösen 2019. március 6-án reggel összehangolt akciót tartottak. A rendőrök több helyszínen egyszerre fogták el a bűnszervezet hat tagját, akiknek otthonaiban kutatásokat tartottak. Ezek alkalmával a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó feljegyzéseket, albérleti szerződéseket, mobiltelefonokat, három gázriasztó fegyvert, illetve készpénzt foglaltak le a nyomozók.

A művelet során a rendőrök a hat elfogott embert gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A bűnszervezet egyik vezetője szökésben van, a felkutatására tett intézkedések ezidáig nem vezettek eredményre, ezért a KR NNI elrendelte körözését.

Forrás: police.hu

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek