4 évnél régebbi cikk

Csiganyállal az öregedés ellen?
Csiganyállal az öregedés ellen?

Gondoltad volna, hogy már nemcsak kamillát, körömvirágot és aloe verát tartalmaznak a fiatalságot ígérő kozmetikumok, hanem csiganyálat is?

Képzeld el, hogy fekszel a fűben, arcodat csókolgatja a tavaszi-nyár eleji napsugár, s közben négy-öt csiga csúszkál az álladtól a homlokodig, lassan haladva, csiklandozva a szád szegletét, az orrod tövét, s az érzékeny szemzugokat. – S mindezt nem azért hagyod, mert ez a különleges perverziód, hanem, mert hallottál róla, hogy a csiganyál kisimítja és hidratálja a bőrt.

Ez pedig – állítólag – nem kamu, hanem a valóság: A „csiganyál-láz” Ázsiából (pontosabban Dél-Koreából) indult el. Ott figyeltek fel arra, hogy a csigatelepeken dolgozók bőre milyen sima és puha, és a sebeik is gyorsan gyógyulnak.

Hogyne, hiszen a csigák nyála arra hivatott, hogy segítsen megvédeni és újjáépíteni e puhatestűek házát – sérülés esetén pedig a bőrüket -, tehát rendkívül intenzív regeneráló erővel bír. Egységesíti és csökkenti az apróbb ráncokat, s látványosan javítja a bőr tónusát. Van benne kollagén, hialuronsav, elasztin, antibakteriális anyagok, sőt, réz, cink és vas is!

A kollagén és az elasztin javítja a bőr rugalmasságát, csökkenti a ráncokat. A hialuronsav aktiválja a sejtosztódást, serkenti a regenerációt, s mellette hidratál, segít megtartani a bőr nedvességét. – Vízhiányos és idősebb bőrnek valóságos oázist jelent!

A csigagél hatékony aknék, terhességi csíkok kezelésénél is. - A XVI. században Amroise Paré francia sebész már ajánlotta a szülés utáni csíkok eltüntetésére. - Mérsékli a bőr és a pigmentáció egyenetlenségeit. Megnyugtatja a kipirosodott, irritált bőrt, enyhíti a gyulladást – ezért nyúlhatunk hozzá bátran, ha zsíros, pattanásos a bőrünk.

Erősen hámlasztó – miközben nem szárít –, ezért akkor is használhatjuk, ha megégettük magunkat. 1961-ben egy madridi onkológus, dr. Abad Iglesias jött rá arra, hogy a csiganyál az égési sérüléseknél gyors gyógyulást eredményez. (A rák gyógyításában használt sugárkezelés utáni bőrregenerációra keresett megoldást.)

A csiganyál erősen antioxidáns, C- és E-vitamin tartalma megóvja a bőrt a szabad gyökök miatti károktól. Véd az UV-sugárzás általi káros hatásoktól, megakadályozza a korai öregedést.

Jó pár éve már a szépségipar is használja, és ezért nem kell szépülési céllal csigák után kutatnunk az erdőkben és a romos házak téglái között. Az arcunkkal meg aztán végképp nem kell érintkeznie a nyákos húsdarabnak: egyszerűbb, ha olyan krémeket keresünk, amelyekben megtalálható ez a hatóanyag. Ha valódi hatást szeretnénk elérni, akkor nézzük meg a csomagoláson az összetevőket: a magas minőséget az mutatja, ha legalább 50 %-ban tartalmazza a csiganyálat! The reason why there are so many hookup women out there is because there is no shortage of willing men. What makes the internet so great is that you are able to meet a wide variety of women. That means that it is possible to meet hundreds of women at once. Mixxxer this is good news for guys because it means that you are more likely to meet someone you really like and want to spend the rest of your life with. These are just some of the benefits of hookup women apps.

A csiganyál krémek jól kombinálhatók testápolóval, hidratálóval, s bármilyen bőrtípusra alkalmazhatjuk, testünk bármely területére felkenhetjük. - Nos, igen: Mi mindent meg nem teszünk azért, hogy szépek legyünk, illetve azok maradjunk!  A hollywood-i sztárok közül például Tom Cruise exfelesége, Katie Holmes is nyilatkozott már arról, hogy tökéletes arcbőrének titka a csiganyálas kozmetikumokban rejlik.

Az állatvédők kedvéért megjegyzem, hogy bár Hippokratész – a fennmaradt források szerint – csigapéppel gyógyította a gyulladásokat, és az ókori Görögországban igencsak elterjedt volt a hegek és sebek gyógyítása ily’ módon - a mai korban nem ölik meg a csigákat a nedvükért, hanem csigatelepeken tartják őket, és egy olyan technológiával vonják ki a nyákot, mely során semmi bajuk nem lesz az állatoknak. Sőt, nagyon is jól tartják őket, hogy bőséges nyákot „termeljenek”. 

Ezt bizonyítja ez a kis videó is:

 

Borítókép: youtube.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek