4 évnél régebbi cikk

Plüssállatok százaival lepték meg a kórházban fekvő gyerekeket a Szelíd Motorosok
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Plüssállatok százaival lepték meg a kórházban fekvő gyerekeket a Szelíd Motorosok

Több száz plüss állatot adományozott a Szelíd Motorosok a Zaklatások Ellen csoport a fehérvári kórház gyermekosztályának május 15-én, egy országos akció keretében.

Nyusziknak, maciknak és még egy zöld kutyusnak is örülhettek az osztályon betegeskedő kicsik. Több száz plüss állatot hoztak Fehérvárra a Szelíd Motorosok, a tucatnyi zsákból jutott bőven játék a csöppségeknek.

A szervezet két évvel ezelőtt eredetileg a gyermekkori zaklatások megelőzése érdekében jött létre, de később a maihoz hasonló akciókat is elkezdtek szervezni. Budapesten öt, országszerte több vidéki kórházban bonyolítottak már le a maihoz hasonló megmozdulást.

A kórházak hiányt szenvednek játékokban, illetve ezek gyermekosztályai és ezért gondoltuk, hogy egy ilyen gyűjtés jót tesz a kórháznak, és nem utolsósorban segítünk vele azoknak a gyerekeknek, akik adott esetben hetekig, hónapokig vannak bent a kórházban, hogy ők mégse érezzék magukat egyedül. És szerencsére ez az idei nagyon nagy szabású lett és jól sikerült.” - fogalmazta meg Lokár Attila, a csoport szóvivője.
Olyannyira, hogy az intézmény gyermekosztálya zsúfolásig telt a plüssökkel teli zsákokkal, amik előbb-utóbb mind az osztályon betegeskedő több ezer kisgyermekhez kerülnek majd.

Az osztályon évente a gyerekrészen körülbelül ezernyolcszáz, a csecsemőn ezernégyszáz gyermek van, sőt van egy gyermeksürgősségink is, ahol ugyancsak közel kétezer beteg fordul meg, úgyhogy nagyon jó helyen lesznek a plüssök. Ráadásul a kórházban van több osztály, ahol folyik gyermekellátás, oda is fogunk juttatni belőle. És két hét múlva kezdődik a diabéteszes tábor, ahol sok gyermek táborozik majd a Balaton partján, szóval nekik is fogunk küldeni a tópartra.” - mesélte Bognár Márta, osztályvezető főnővér-helyettes.

Mint a Szelíd motorosok mondják, a gyűjtést folytatják tovább, hiszen már most van olyan kórház, ahol az év elején átadott plüssadomány mára már megfogyatkozott – így hamarosan újabb adag játékkal kopogtatnak majd az ajtón. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek