4 évnél régebbi cikk

Május 31-ig szavazhatsz az Év védőnőjére
Fehérvár Médiacentrum fotója
life.hu
Május 31-ig szavazhatsz az Év védőnőjére

Idén is átadják június 13-án, a Védőnők napján az Év védőnője díjat. A jelöltekre május végéig még lehet szavazni.

Ő van ott veled, amikor először hallod meg a magzatod szívdobogását. A gyermekvárás idején vele oszthatod meg legnagyobb félelmeidet, kérdéseidet. Amikor végre a karodban tarthatod a gyermekedet és hazaviheted, ő az, aki hétről hétre látogatást tesz az otthonodban, és gondoskodó tanácsaival, észrevételeivel segít, hogy minél hamarabb komfortos legyen az új életetek családként.

 Szóval túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a védőnő sokszor egy kicsit családtag. Néhány éven keresztül rendszeres része az életünknek, és a munkájának köszönhetően erősödhet a szülői önbizalmunk, magabiztosabban bánhatunk a gyerekeinkkel. Szerepe egyáltalán nem elhanyagolható, és jó, hogy erre most egy elismerés segítségével is felhívhatjuk a figyelmet.

2019. június 13-án, a Védőnők napján idén is átadják a Magyar Védőnők Egyesülete megalakulásának 20. évfordulója alkalmából, 2011-ben megalapított a díjat.

"A védőnői munka nem látványos, hisz mindig egy-egy személyre, családra irányul. A beérkezett történetek, jelölések alapján szeretnénk bemutatni azt az áldozatos munkát, amelyet a védőnők – sokszor nehéz körülmények között – végeznek a lakosság egészségének megőrzése érdekében." - áll a Magyar Védőnők Egyesületének honlapján.

A védőnők 99 éve nyújtanak segítséget a legfontosabb életszakaszokban: a gyermekvárás alatt, az újszülött fogadásakor, a családi élet kialakításánál, támogatják a családokat a gyerekek óvodába, iskolába menetelénél. Jelen vannak mind az alap-, mind a szakellátásban.

A területi védőnők a várandósok és gyereket nevelők körében, az iskolavédőnők az oktatási intézményekben végzik munkájukat.

A kórházi védőnők jellemzően a szülészeteken, újszülött osztályokon dolgoznak, és a várandós, gyermekágyas anyák ellátásában, a szoptatás segítésében, az anya és újszülöttje hazabocsátásának előkészítésében, az egészségnevelésben vesznek részt.

Az ÁNTSZ szervezetében működő Családvédelmi Szolgálat munkatársai védőnői képesítéssel rendelkező szakemberek. Feladatuk többek között az oktatási intézményen kívüli családtervezési ismeretek terjesztése, a nehéz helyzetben lévő várandós anyák segítése, támogatása, illetve a terhességmegszakítás előtti és utáni tanácsadás. A működést szakmai felügyeletet ellátó vezető védőnők segítik.

Az Év védőnője díjra az idei jelölteket megtekinteni és szavazni ide kattintva tudtok május 31-ig.

Forrás: mave.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek