4 évnél régebbi cikk

Így segíthetnek a fehérváriak a fiatal válogatott kosárlabdázó gyógyulásában
Fehérvár Médiacentrum fotójaÍgy segíthetnek a fehérváriak a fiatal válogatott kosárlabdázó gyógyulásában

Május 10-én, pénteken leukémiát diagnosztizáltak a KSC Szekszárd válogatott kosárlabdázójánál, Gereben Líviánál. A gyógyuláshoz vérre van szüksége, így az ország számos pontján szerveznek irányított véradást, hogy minél hamarabb visszatérhessen a kosárlabdapályára. Székesfehérváron május 31-én, pénteken a Ciszterci suliban segíthetnek a véradók.

Gereben Lívia tizenkilenc évesen tudta meg, hogy szervezetét az akut leukémia egyik típusa támadta meg. A fiatal játékos még aznap este bekerült a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Telephelyére, ahol kis csúszással (ugyanis trombózist találtak a bal lábában) megkezdték a kemoterápiás kezelést.

Lívia gyógyulásához rengeteg vérre van szükség, így az ország számos területén irányított véradással segíthetnek a kosárlabdázón. Székesfehérvár is csatlakozott a jótékony kezdeményezéshez, így a helyiek május 31-én 14 és 18 óra között a Ciszterci Szent István Gimnáziumban tudnak vért adni, amivel a fiatal sportoló gyógyulását segíthetik elő. 

A fiatal lány állapotáról a Tolnatáj Televízió adott tájékoztatást:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek