4 évnél régebbi cikk

Megjelent a Fehérvár Hangja döntősének, Arany Timinek az első klipje - interjú!
Megjelent a Fehérvár Hangja döntősének, Arany Timinek az első klipje - interjú!

A fehérvári kötődésű Arany Timi számos tehetségkutató után a Fehérvár Hangjában is megmutatta magát: 2017-ben egészen a döntőig menetelt. A következő állomás az X-Faktor volt, ahol a finálé előtt kellett elbúcsúznunk tőle. Timi rövid hallgatás után új számmal jelentkezett, amely a Tökéletes verzió címet kapta, és pofás videóklip is társul hozzá.

Arany Timi fiatal kora ellenére igencsak impozáns karriert tudhat maga mögött. Első körben a kicsiket megcélzó Az ének iskolája tehetségkutató és tehetségfejlesztő műsor első évfolyamában (2013) tűnt fel, ahol az egész ország megismerhette különleges hangját: Király Viktor tanítványaként pedig egészen a döntőig énekelte magát.

Arany Timi ezután számos együttes énekeseként és a Ki Mit Tube internetes versenyen (2014) is feltűnt, székhelyét pedig Veszprémből a székesfehérvári Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium házába tette át. 2015-ben ismerőse biztatására jelentkezett a Fehérvár Hangjára, ahol szintén a döntősök között találta magát: ezúttal dobogó harmadik lépcsőfokára állhatott fel.

Persze Timi sosem adja fel, így 2017-ben a következő Fehérvár Hangján is színpadra lépett, ahol ismételten a Vörösmarty Színház színpadán lebonyolított döntő jelentette számára a végállomást.

2018-ban Arany Timi eggyel növelte a tétet, és jelentkezett Magyarország egyik legnívósabb és legnépszerűbb tehetségkutatójára, az X-Faktorra. A fiatal lány aztán simán maga mögött tudta a válogatókat és a Tábort, a Mentorok házában pedig nem más, mint a méltán híres Gáspár Laci vigyázó szemei előtt folytatta tovább útját az Élő showba. Timi hétről-hétre nagyszerűen teljesített, a közönség az egyik (ha nem a) legtehetségesebb versenyzőként tartotta számon, ám az X-Faktor döntője előtti utolsó adásban nagy meglepetésre mégsem rá tették le a voksukat.

Az X-Faktor után sokáig semmit nem hallottunk Arany Timiről, egészen pár nappal ezelőttig, amikor érdekes profilkép tűnt fel a hivatalos Facebook-oldalán. A fotó után bejelentés is érkezett, miszerint június 6-án debütál vadonatúj nótája és a hozzá tartozó klip, amely a Tökéletes verzió névvel készül felrobbantani az internetet. Az új dal a mi figyelmünket sem kerülte el, így kifaggattuk Timit a részletekről:

Mi ihlette az új számot és a hozzátartozó klipet?

Minden inspiráció saját élményekből és érzésekből táplálkozott. Elvesztettem önmagamat, és amikor ezt felismertem, előjöttek a kérdések magammal szemben, hogy miért és hogyan is történt ez, illetve hogyan találhatnám meg újra azt aki vagyok, vagy egyáltalán ki is vagyok. Erről a fájdalmas küzdésről szól a Tökéletes verzió. Minden egyes elemnek szimbolikus jelentése van a klipben, illetve számomra ez egy kezdet. A kezdete egy korszaknak, ahol már nincs több félelem bennem: felvállalom a hibáim és nem akarok más ember bőrébe bújni, hanem büszkén viselem a sajátom és a hibáimból tanulva építkezem.

Mit csinálsz most? Mit tartogat számodra a jövő?

Jelenleg folyamatosan új dalokon és hangzáson dolgozom. Egyszerűen nem tudok leállni, ez vagyok igazán én. Nem csak mint énekes, hanem az alkotás és a saját gondolataim, érzelmeim közvetítése kendőzetlenül, őszintén. Ez az, amit mint ember és előadó is szeretnék képviselni, hogy a fülbemászó dalok mellett erőt adhassak, és felhívjam a fontos dolgokra a figyelmét azoknak, akik hallgatnak.

Esetleg új dal után új albumot is várhatnak a rajongók?

Őszre tervben van új dal teljesen más hangzással, mint az előző, illetve ha ebben az évben még sikerül összehozni akkor egy lemezzel is szeretném meglepni a közönséget. Szerencsére olyan csodálatos emberekkel nyílt lehetőségem dolgozni, akikben teljes mértékben megbízom, és segítenek az utamon.

Jóformán berobbant a nyár. Milyen koncerteket tervezel az elkövetkezendő időszakban?

A nyár leginkább a lemezmunkáról szól, de mindenképpen lesznek fellépések.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek