4 évnél régebbi cikk

Hol vagy, Kajla? - Júliusban ingyenesen utazhat minden alsós a magyar vasúton
Fehérvár Médiacentrum fotójaHol vagy, Kajla? - Júliusban ingyenesen utazhat minden alsós a magyar vasúton

A Magyar Turisztikai Ügynökség a Magyar Turisztikai Szövetséggel karöltve idén nyáron olyan országos turisztikai akciót indít, amelynek az a legfőbb célja, hogy az alsó tagozatos diákok jobban megismerjék kishazájukat. Ennek köszönhetően az úgynevezett Kajla útlevéllel ingyenesen utazhatnak Magyarország teljes vasúthálózatán a nyári szünetben.

A mobil applikációra és pecsétgyűjtő útlevélre épülő program főszereplője Kajla, a kíváncsi kölyök vizsla, akit követve negyvenegy magyarországi látnivalót fedezhetnek fel a lurkók. Az útleveleket minden alsó tagozatos diák megkapja a tanév végén, amelyeket a Turisztikai Szövetség a Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal közreműködésével juttat el az iskolákba. A fiatalok az útlevélbe nemcsak pecséteket gyűjthetnek, hanem saját rajzaikkal és élménybeszámolóikkal is kiegészíthetik azt, hogy minél pofásabban nézzen ki - iskolakezdéskor a legszebb útleveleket a Magyar Turisztikai Ügynökség jutalmazza.

A Kajla útlevél mellett ingyenes készségfejlesztő mobilalkalmazás (amelyet az AppStore-ból és a Google Play áruházból is letölthettek) segíti a gyerekeket megyénként két-két, Budapesten három nevezetesség megismerésében.

Így nincs is más dolgotok, mint magatokkal vinni kirándulásaitokra és utazásaitokra a Kajla útlevelet, és gyűjteni a pecséteket az egész országban. A Kajla pecsételő pontok részletes leírását hivatalos honlapon leshetitek meg - minden pecsételő ponton egy plakátra fogtok botlani, hogy biztosan rátaláljatok a megfelelő helyekre.

A pecsételő pontok között a székesfehérvári Országalma is megtalálható:

A kis füzet azon túl, hogy ingyenes, rendkívül értékes is, ugyanis 2019. július 1. és július 31. között minden gyermek, aki a vonaton bemutatja Kajla Útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány), ingyenes Kajla jeggyel utazhat a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. belföldi járatain. A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. járatain a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33%-os kedvezményben részesül, amennyiben más kedvezménnyel nem rendelkezik.

Persze a Kajla útlevéllel nemcsak ingyenes utazhattok, hanem felmutatásával számos egyéb kedvezményben is részesülhettek. A kedvezményeket és a helyszíneket itten találjátok.

Ha ez még nem lenne elég, akkor az is kiderült, hogy a Magyar Posta is csatlakozott a kezdeményezéshez, így 2019. július 1. és augusztus 30. között ingyen kézbesíti a Kajla képeslapokat, amelyeket a Kajla pecsételő pontokon kaphatsz. A képeslapot Kajla Útleveled bemutatásával kapod meg, így nincs is más dolgod, mint megírni a kutyusos lapot, bedobni egy postaládába, vagy feladni bármelyik postán, és már viszik is a címzettnek.

Ezen kívül a SPAR Magyarország is hozzáteszi a magáét a kampányhoz, ugyanis matricagyűjtő akciót indít: a csemeték június 20. és augusztus 14. között kétszáz matricát gyűjthetnek külön, az erre a célra megvásárolható albumba.

(Forrás: MTI, pecsma.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek