4 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Hooligans, Agárdi Borpart, Pákozdi Gasztro-Feszt és Vízivárosi Kölyök Juniális
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Hooligans, Agárdi Borpart, Pákozdi Gasztro-Feszt és Vízivárosi Kölyök Juniális

A kánikulánál nincs is jobb ajánló a hétvégére, így lassan átcsapva a júliusba ismételten harminc fok körüli hőmérséklettel kell számolnunk az elkövetkezendő napokban. Ha ez még nem lenne elég, akkor Székesfehérvár és környéke ismét számos programmal várja a lazítani vágyókat, így bulizhattok az Agárdi Popstrandon, finomabbnál-finomabb falatokat kóstolhattok a Pákozdi Gasztro-Feszten és nézelődhettek a Vízivárosi Kölyök Juniálison.

Koncert: Hooligans, Piramis és ACid/DC
Mikor?: Június 29., szombat 17:00-
Hol? Agárdi Popstrand

Idén negyvenkét éves az Agárdi Popstrand, amelynek köszönhetően minden évben, télen és nyáron is rengeteg ember tölti meg a Velencei-tó partját, hogy hatalmasat bulizzanak és levezessék a dolgos napok után felgyülemlett fáradt gőzt. A szervezők számos fergeteges parádéval készülnek: a sort június 29-én, szombaton Magyarország kedvenc huligánjai, a Hooligans nyitja meg, rajtuk kívül fellép még a legendás státuszban tündöklő Piramis, majd az őrület vezérelte AC/DC tribute csapat, az ACid/DC zárja a sort, hogy felkészítsék a népeket a hátralévő nyári koncertekre. Ne feledjétek, ez csak a kezdet!

Gasztronómia: II. Agárdi Borpart
Mikor?: Június 28-29., péntek-szombat 16:00-
Hol? Üdülők útja parkoló, Agárd

Szintén Agárdon járunk, ám ezúttal nem csak az önfeledt szórakozásé, hanem a kulináris élvezeteké is lesz a főszerep. Ahogy az Agárdi Borpart hivatalos Facebook-esemény is írja, a hétvégén igazi nyárindító boros fiesztára számíthatnak az érdeklődők, ahol több mint tizenöt pincészet és kilenc fellépő gondoskodik arról, hogy egy pillanatra sem unatkozzunk. A koncertek természetesen ingyenesek, és a szervezők elmondása alapján, ahogy a borászoknál is figyeltek, hogy minél több Fejér megyei legyen, úgy a zenészek is egytől-egyig hazaiak lesznek: többek között láthatjátok a Vintage Dollst, a Doubled Bass Projectet és a kollégánk, Bokányi Zsolt által vezetett Boka Boogie Bandet.

Fehérváron túl: 37. Lidl Balaton-átúszás
Mikor?: Június 29., szombat 7:00
Hol? Révfülöp, a kikötő melletti labdarúgópálya

Mindig is nagy csodálattal figyeltem a különféle tömeges átúszásokat, ugyanis ilyenkor mindig eszembe jut saját teljesítményem, amely abban csúcsosodott ki, hogy a legtávolabbi bójáig elvánszorogva fél óráig csüngtem a mélyebb vizeket jelző szerkezeten, majd miután visszaértem a partra jó egy évig nem is mentem újra a tó közelébe. Ehhez képest a 37. Lidl Balaton-átúszáson több ezer ember kísérli meg legyűrni az 5200 méteres távot, amely Révfülöpről indul és Balatonbogláron ér véget. Az előrejelzések szerint a víz hőmérséklete reggel 24, délután 25 Celsius-fokos lesz, illetve napos, száraz idő várható, a levegő hőmérséklete reggel 21, délután 27 Celsius-fok körül alakul, így minden feltétel adott lesz, hogy nyugodt körülmények között tudják teljesíteni az eszelős hősök a szakaszt.

Fesztivál: 6. Vízivárosi Kölyök Juniális
Mikor?: Június 29., szombat 9:15
Hol? OBI áruház parkolója

Amíg nem csusszanunk ki a nyár első hónapjából, addig gyorsan lebonyolítják a Vízivárosi Kölyök Juniálist, amelynek ezúttal is az OBI előtti parkoló ad otthont, és a nevéből adódóan a majálisokhoz hasonló színes és hangulatos parádé tölti meg élettel az áruház környékét. A vidám rendezvénynek mi is állandó vendégei vagyunk, így minden évben örömmel vetjük bele magunkat a programkavalkádba (idén élőben jelentkezünk a helyszínről, amelyet az fmc.hu Facebook-oldalán leshettek meg). A programok között megtalálható a gyermektánc, a bábjáték és a hatpróbás ovis vetélkedő is, ezen kívül a helyi katonaság, a rendőrség, a tűzoltók, a mentők és a vállalatok is megmutatják magukat: a családi eseményen a Fejérvíz, a Depónia, a Széphő és a Városgondnokság szakemberei is ott lesznek interaktív játékaikkal, eszközeikkel.

Gasztronómia: Pákozdi Gasztro-Feszt
Mikor?: Június 29., szombat 10:00
Hol? Pákozd, Hősök tere

Ha nem lett volna elég a gasztróból (mondjuk miért is lenne?), akkor a hétvégén a Pákozdi Gasztro-Feszten is kiélhetik magukat a finom falatok és ízletes italok szerelmesei, ugyanis szombaton a pákozdi Hősök terén főzőversennyel, gasztronómiai különlegességekkel, illetve határon túli borvidékek, valamint helyi termelők boraival várják a kíváncsiskodókat. A rendezvényre a belépés ingyenes, a Halfőző Nap mellett pedig kulturális hagyományőrző programokon, kézműves kirakodóvásáron és koncerteken üthetik el az időt a népek. Többek között hallhatjuk a Kákics Együttest és a PartYssimo Zenekar, a rendezvény sztárvendége pedig a méltán híres Sipos F. Tamás énekes lesz. Ja, és a programon a Vörösmarty Rádió látványstúdiójával is találkozhattok.

Buli: Városi Bankett
Mikor?: Június 30., vasárnap 19:45
Hol?: Városház tér

A májusi esős időjárás miatt elmaradt Városi Ballagást sajnos nem lehet bepótolni, ám hogy ne maradjon hiányérzet a frissen érettségizett nebulókban, Városi Bankettel örvendeztetik meg őket, így mielőtt ténylegesen is belecsapnának az önfeledt nyárba (na, meg a felnőtt életbe), még egy utolsót bulizhatnak végzős társaikkal. A polgármesteri köszöntő után Zsigmond Lala (vele készült interjúnkat itt találjátok) lép színpadra, majd Ferency-Nagy Bogi búcsúbeszéde és a szalagkötés után Pixa (akinek nemrég jelent meg új száma, a Csóró) veszi át a gyeplőt, majd a szintén fehérvári Fluor bandája, a Wellhello (akik a Kultúrtanszéken mutatták be új nótájukat, a Barátomot) is tiszteletét teszi. A Városház teret 18.30-kor zárják a szervezők, ezt követően a területre csak karszalaggal lehet bejutni, és ez szükséges a színpad előtti árokhoz is. Karszalagot a Fehérvári Programszervező Kft.-nél kaphattok (III. Béla király tér, 1. emelet).

Mozi: Annabelle 3.
Mikor?: Június 27-től
Hol? Cinema City Alba

Bár világéletemben megborzongtam már csak a horror szó láttán/hallatán is, valamiért mégis megtekintettem jó pár ijesztgetős mozit - legalábbis a filmek első fél óráját. A maradék játékidőt a takaró alatt húztam ki. Nem hiába, az emberek szeretnek félni, máskülönben nem lenne helyük az olyan alkotásoknak, mint az Annabelle 3., amely egy különleges baba történetét meséli el immár harmadszorra. De tényleg, mi újat tud még mutatni ez a mozi? Van egy jelenség, amely jobb esetben a frászt hozza mindenkire, ráadásul ezzel úgy általánosságban tisztában is vannak a népek, mégis boldog-boldogtalan a nyugalmára tör. De minek?

A történet szerint Ed és Lorraine Warren (Patrick Wilson, Vera Farmiga) olyan helyre akarják elzárni a címszereplőt, ahol senkinek sem árthat. Persze a babában rejtőző entitás nem bírja sokáig a bezártságot, így rövid úton fellázítja a pincében található többi démont, majd közös erővel megtámadják Warrenek lányát, Judyt (McKenna Grace).

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek