4 évnél régebbi cikk

In memoriam Égi Tamás
Fehérvár Médiacentrum fotója
okkfehervar.hu
In memoriam Égi Tamás

Hosszan tartó betegség után július 3-án elhunyt Égi Tamás, Székesfehérvár alpolgármestere.

Tamás barátom!

Sokszor gondolja az ember, hogy vannak helyzetek, amikor nehéz megszólalni. Aztán a sors mindig elébünk hoz egy olyan pillanatot, amikor azt érezzük: lehetetlen. Mégis elkerülhetetlen. Több évtizedes barátságunk – és családod iránti tiszteletem – okán kérem, engedd, hogy megtegyem azt, amit Te sajnos már nem tudsz: búcsúzom a nevedben is. Égi Tamás személyében egy igaz barátot, családja egy édesapát, férjet, leendő nagyapát, mi, fehérváriak pedig egy remek városvezetőt veszítettünk el július harmadikán. Szomorú kötelességemnek eleget téve osztom meg önökkel ennek a veszteségnek a hírét. 

Tudom, azt mondaná, hogy elég ennyi szó, menjünk, tegyük a dolgunkat tovább! Hiszen családja mellett a város közélete, a fehérváriak közössége és mindenekelőtt Székesfehérvár gazdálkodásának, működésének biztonsága foglalkoztatta a végsőkig. Az egyik legokosabb ember volt, akit valaha ismertem, akitől én és képviselőtársaim is sokat tanulhattunk. Példátlan és példaértékű az a világlátás, szakmai háttér- és emberismeret, ami jellemezte. Veleszületett képessége volt arra, hogy mindig lényegre törő tételmondatokban fogalmazza meg, mi történik, merre tartunk. Nagyon hiányozni fognak ezek az összefoglalók. Úgy, ahogy egyedülálló humora is…

Égi Tamás a Teleki Blanka Gimnázium elvégzése után a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, a nagyvállalati
szektorban helyezkedett el, majd több mint két évtizeden át dolgozott egy cég ügyvezetőjeként. A városi közéletben 2002-től vett részt. Nemzetközi tapasztalatokat szerzett a pénzügyi világban, ezekre építve végezte munkáját a bizottságokban, majd 2010-től a város gazdasági alpolgármestereként.

A Belváros önkormányzati képviselője volt. Gazdasági alpolgármestersége idején sikerült megszüntetni a város adósságállományát, kidolgozni annak a takarékos és saját forrásokra épülő gazdálkodásnak a rendszerét, amelynek köszönhetően Székesfehérvár önkormányzata jelentős tartalékokkal és egyre több helyi forrásból megvalósuló fejlesztéssel szolgálja az itt élőket. 

Hosszú betegség után, sajnos fájóan korán, 59 évesen távozott közülünk. Szellemisége azonban továbbra is kötelez bennünket. Égi Tamás alpolgármester Székesfehérvár önkormányzatának saját halottja. 2019. július 13-án, szombaton 11 órakor búcsúzunk Tőle a Béla úti temetőben.
Megtisztelő volt vele dolgozni és nagy ajándék volt barátomnak tudni. 

Osztozom családja fájdalmában.
Nyugodjon békében!

Cser-Palkovics András
polgármester

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek