4 évnél régebbi cikk

Mediterrán receptek fehérvári módra - három elronthatatlan nyári étel
Mediterrán receptek fehérvári módra - három elronthatatlan nyári étel

Nyáron itt a friss zöldségekből készült könnyű ételek szezonja, a frissítő leveseké és persze egy kis édesség azért most is belefér. Hoztunk pár egészséges, könnyen elkészíthető alternatívát, melyekkel kellemes meglepetést okozhatsz a családodnak vagy a vendégeidnek.

Nem először szemezgetek már nektek kedvenc gasztroblogger (vagyis most már vlogger!) kolléganőm, Kurucz Tünde ellenállhatatlan receptjeiből a Fit food challenge oldalról. Most a nyári fogásai láttán éreztem késztetést, hogy megosszam veletek a kedvenceimet:

Római lecsó

Az örök nyári kérdés: mivel dobjuk fel a lecsót, ha már unjuk a szimpla paprika-paradicsom kombót? Számtalan változata létezik, ahogyan az évről évre kiderül akár a Fehérvári Lecsófesztiválon is (amit idén szeptember 21-én rendeznek. Te próbáltad-e már például articsókával elkészíteni? Ha nem, most előtted a lehetőség! A teljes receptet itt találod.

 

Gazpacho zsenge zöldborsóval

Egy hamisítatlan déli étel, már az első kanállal megízlelve azonnal a napfényes Spanyolországba repít minket képzeletben. Ha éppen betemetnek a hétköznapok és messze még a nyaralás, szedjünk össze egy kis paradicsomot, paprikát, uborkát és üde zöldborsót, és feledkezzünk bele a nyárba főzés közben! A teljes receptet itt találod.

 

Egy igazi olaszos köret: polenta

A parmezántól lesz igazán mediterrán, de az ízvilágának alapját a kukoricadara határozza meg. Akár nyaraláson az apartmanban is egyszerűen, különösebb kellékek nélkül összedobható. A teljes receptet itt találod.

 
Borítókép: Kurucz Tünde
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek