Öt tuti recept, amivel feldobhatod a szürke őszi napokatÖt tuti recept, amivel feldobhatod a szürke őszi napokat
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem abban a pillanatban, ahogy lehűl egy kicsit az idő odakint, kedvem támad sütni valami péksütit vagy édes süteményt, aminek illata betölti a konyhát, az otthon melegével árasztva el a lakást az egyre szürkébb őszi napokon. Magamtól persze mindig a pogácsa jut eszembe, esetleg a kakaós csiga. Úgyhogy szükségem van némi inspirációra, hogy egy kicsit változatosabb alkotásokat tegyek le a család elé.
Jó szokásomhoz híven körülnéztem kolléganőnk, Kurucz Tünde gasztroblogján, és elhoztam nektek a kedvenceimet, amiket én idén ősszel tuti, hogy ki fogok próbálni!
Pihe-puha kifli
A nagymamák régi receptjeinél nincs is jobb, még ha szakavatott tésztadagasztó kézmozdulataikat az életben nem is fogjuk tudni leutánozni - én legalábbis mindig így éreztem. Viszont a hagyományokat nem érdemes veszni hagyni, és hűvös vasárnapokon ennél a kiflinél jobb reggelit el sem tudok képzelni egy bögre forró kakaó vagy kávé mellé. Figyelem, családi vendégségek esetén indítsunk egyből dupla adaggal!
A teljes receptet itt találod.
Almarózsa
Az almás sütik az ősz slágerei - és nem csak a rétes, vagy a pite. Akár egy esküvői fogadáson is mutatós darabok lehetnek ezek a rózsa alakú sütik. Elegáns, viszont egyszerűen, szinte pillanatok alatt elkészíthető. Az íze pedig ínycsiklandó!
A teljes receptet itt találod.
Kalácspuding
Megint csak kellemes hétvégi szórakozásként javaslom a hét közben megmaradt kenyér ízletes újrahasznosítását. A több száz éves hagyományokkal bíró kalácspuding ahogy elnézem, különösen laktatónak ígérkezik!
A teljes receptet itt találod.
Torta a dzsungelből
Ez mondjuk pont egy meggyes nyalánkság, ami eredendően nyáron szezonális, viszont ugyebár fagyasztott meggy is van a világon. Másrészt pedig én szilvával vagy áfonyával is remekül el tudom képzelni ezt a tortát. A csokis krém pedig jöhet minden évszakban!
A teljes receptet itt találod.
Jöhet egy jó kis ciabatta?
Oké, pékségekben is lehet belőle finomat kapni, viszont ebből a házi, frissen sült az igazi. És ha igazán jó a tésztája, akkor napokig friss marad. (Már persze ha marad addig belőle.)
A teljes receptet itt találod.