4 évnél régebbi cikk

Fehérvári legendák nyomában: Ki a titokzatos lány az "Ön megérkezett! Székesfehérvár" táblán?
Fehérvári legendák nyomában: Ki a titokzatos lány az "Ön megérkezett! Székesfehérvár" táblán?

Nektek már feltűnt, hogy városunkba érkezve nemcsak szimpla Székesfehérvár-jelzéssel, hanem pofás üdvözlőtáblával is találkozhattok, ahonnan egy fiatal lány mosolyog vissza rátok? Nem? Egy ideig nekem sem. Éppen ezért utánajártam, ki a rejtélyes szépség, akivel Fehérvár összes bejáratánál találkozhattok.

Biztos sokatokkal megesett már, hogy rendszeresen megfigyeltetek valamit, de nem igazán fogtátok fel, mi van a szemetek előtt. Én is hasonlóképpen jártam Budapest felől érkezve, ahogy várakoztam a hetes út és a Nagyszombati utca sarkánál, a Fehérvár határánál található első lámpánál.

Sokadik kikacsintásra vettem csak észre a táblát, amely a Székesfehérvárra érkezőket köszönti, és - mint utólag kiderült - a város összes bejáratánál megtalálható. Jobban szemügyre véve a kedves szavakat feltűnt, hogy nem csak szimpla üdvözlőtáblával van dolgom, hanem népi ruhába öltözött fiatal lány is szerepel rajta, akit látszólag valamelyik városi eseményen kaptak lencsevégre.

Azon nyomban megkezdtem kutatásom a rejtélyes táncos után, ám jó pár hét múlva még mindig eredménytelenül szemeztem a táblával. Majd egy szép napon, amikor egyik ismerősömmel elhaladtunk a korábban említett objektum mellett, rákérdeztem nála (hátha), és csodák-csodájára felismerte a lányt. A vidám arc Szabó Blanka tulajdona, akit rövid időn belül fel is kerestem, majd megérdeklődtem, hogyan került fel a táblára.

Mit kell tudni az "Ön megérkezett! Székesfehérvár" táblán található lányról? Jelenleg mivel foglalkozol?

2017-ben végeztem a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnáziumban, azóta pedig az budapesti International Business School tanulója vagyok nemzetközi tanulmányok szakon.

Hogy és mikor került ki a te képed a táblára?

Ez egy tematikus fotózás volt. Tíz évig néptáncoltam az Alba Regia Táncegyesületben, és a mi csapatunkat érte az a megtiszteltetés, hogy 2014-ben szerepelhettünk a Székesfehérvár Tele élettel imázsvideóban. Aztán a forgatáson szerettek volna felvenni olyan snittet, ahol egy lány szalagos, hosszú copfokkal fordul egyet, és hát engem választottak ki a nemes feladatra. Szóval az a kép a táblán a videós jelenetből lett kivágva (Blanka 2:36-nál látható - a szerk.).

Ezenkívül vállaltál még ilyen jellegű fotózást?

Igen, legutóbb a mostani sulimnak készítettünk reklámképeket.

Ha úgy gondolod, hogy már nem tetszenek a képek, akkor leszedethetnéd?

Sajnos köt a szerződés, pedig elég sokat változtam öt év alatt.

Hány ilyen tábla van Székesfehérváron?

Tudomásom szerint minden egyes útszakaszon, ahol beérkezünk a városba találkozhatnak velem az emberek. Bevallom őszintén, még nem számoltam össze mennyi is az annyi, pedig már 2016 óta kint vannak a táblák. Tippem szerint kilenc van, de lehet, hogy tévedek.

A jövőben tervezel hasonló projekteket?

Ha lesz rá lehetőségem, akkor mindenképpen szeretnék fotózással is foglalkozni. Volt, hogy megfordult a fejemben, hogy modellkedjek, de ahhoz kicsit keményebben kéne edzenem, meg már lehet, hogy öreg is vagyok hozzá...

Végezetül pedig összehoztuk a nagy találkozást:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek