4 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Alba Regia Feszt, Ütős Fesztivál, Playmobil kiállítás és Republic
Fehérvári programok a hétvégére: Alba Regia Feszt, Ütős Fesztivál, Playmobil kiállítás és Republic

Augusztus első hetében kőkeményen megkapjuk a magunk fesztiváladagját, ugyanis nem kevesebb, mint két zenés-táncos őrületet is Fehérváron (vagy a közelében) rendeznek: már csütörtökön bekezdett az Alba Regia Feszt, pénteken pedig csatlakozik az Ütős Fesztivál Agárdon, így már csak egy kis napsütés kell, és mehet is a haddelhadd. Ezek mellett természetesen egyéb kulturális eseményekre is ellátogathattok: megnyílt a Playmobil-kiállítás, fellép a Republic és még a mozi is halálos iramban szállítja a látnivalót.

Koncert: Révész - Závodi: Piramis Évek, Skorpió, B52
Mikor?: Augusztus 3., szombat 17:30
Hol?: Agárdi Popstrand

Az Agárdi Popstrand rendezvénysorozat a hétvégén ismételten legendával robbantja fel a Velencei-tó partját, ugyanis újra együtt áll színpadra a méltán híres Piramis zenekar egykori énekese (Révész Sándor) és gitárosa (Závodi János), hogy néhány dal erejéig újra visszarepítsenek minket az időben. A Piramis 1974-ben kezdte pályafutását, majd olyan magasságba emelkedett, ahova nagyon kevesen jutnak el. A zenekar a '82-es búcsú után 2009-ben Piramis Pluszként újjáalakult, majd 2016-ban a Pluszt elhagyva Révész és Závodi: Piramis Évek néven futott tovább a népszerű brigád.

Fesztivál: Alba Regia Feszt
Mikor?: Augusztus 1-3., csütörtök-szombat 19:00
Hol?: Zichy liget

Már augusztus 1-én, csütörtökön bekezdett a 2019-es Alba Regia Feszt, Vörös Tamás Project koncertjével indult buli, majd az első napot Zséda és a Fehérvár Big Band közös koncertje zárta. Az Alba Regia Feszt egészen augusztus 3-ig, szombatig szórakoztatja a jazz szerelmeseit: a Zichy ligetben felszerelt két színpadon (kisszínpad, nagyszínpad) összesen tizenkét ingyenes produkciót (többek között fellép Vörös Janka és a Mörk is) láthat a közönség, és ha ez még nem lenne elég, akkor a színpadok között környékbeli borokat, kézműves söröket és minőségi ételeket is kóstolhatnak a kilátogatók. A teljes programért katt ide.

Kiállítás: Playmobil-kiállítás
Mikor?: Augusztus 2-18.
Hol?: Alba Plaza

Gyerekkoromban kedvenc LEGO-im mellett feltűnt egy másik építős játék, amely hétről-hétre újabb készletekkel mutatkozott be a hétvégi gyereksáv reklámblokkjaiban. Ez volt a Playmobil. Eleinte nem nagyon hozott lázba, ám a LEGO-hoz hasonlóan a Németországból származó játék is egyre extrémebb variációkkal próbálkozott, így tettem vele egy próbát, és hát cseppet sem bántam meg. Ma már ott tartunk, hogy a Playmobil is követi a filmes és egyéb trendeket, és ütősebbnél-ütősebb darabokkal kápráztatja el a kicsiket, nagyokat egyaránt. Ha kíváncsiak vagytok mit is tud, akkor augusztus 18-ig nézzétek meg az Alba Plazában található vitrineket, ahol igencsak impozáns készletekkel találkozhattok. Ja, és amúgy mozi is készül a Playmobil-játékokból.

Fesztivál: Ütős Fesztivál 4.0
Mikor?: Augusztus 3-4., szombat-vasárnap 
Hol?: Agárdi szabadstrand

Ismételten elérkezett az ütősök és a dobőrültek hétvégéje, amelynek a korábbi évekhez hasonlóan újra csak a Velencei-tó partja ad otthont. A 2016-ban debütált egyedülálló és - ami nagyon fontos - ingyenes Ütős Fesztivál első körben a Velence Korzón mutatta meg, hogy milyen fából faragták, majd miután tavaly az agárdi szabadstrandra tette át a székhelyét, szó szerint elözönlötték a kíváncsiskodók a tópartot. A gyerekprogramok, a workshopok, a tánctanítások, a hangszerbemutató és készítő foglalkozások mellett a buliról sem feledkeztek meg a szervezők, így többek között  fellép a Bohemian Betyars, a Besh o droM, a Vojasa, a Bordó Sárkány, az Ataru Taiko Dobszínház és az Avar Horda is. Ütősnek ígérkezik, nem de?

Koncert: Republic
Mikor?: Augusztus 4., vasárnap 20:00
Hol?: Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ

Újra legendás együttes látogat a Feketehegy-Szárazréti Közösség Központba, hogy olyan fergeteges bulit varázsoljanak, amely garantáltan megmozgatja a kíváncsiskodókat. A Republic 1990-ben robbantotta fel először a színpadot (az alapítók Bódi László "Cipő", Tóth Zoltán, Bali Imre, Szilágyi "Bigyó" László és Boros Csaba voltak), azóta pedig állandó tagként van jelen a magyar rockzenei miliőben. Az együttes frontemberének, Bódi László "Cipő"-nek 2013. március 11-i halála után Tóth Zoltán kivált a bandából, társai a korábbi állandó közreműködővel, Halász Gáborral folytatták tovább. A zenekar jelenleg négy tagból áll: Boros Csaba, Nagy László Attila, Patai Tamás és Halász Gábor alkotják a Republicot.

Mozi: Halálos iramban: Hobbs és Shaw
Mikor?: Augusztus 1-től
Hol?: Cinema City Alba

Az első Halálos iramban-mozik sikere után nem gondoltam volna, hogy érkezik a szériához folytatás, ugyanis olyan történeteket láthattunk, amelyeket érzésem szerint nem kellett volna megbolygatni. Erre mit csinál a sorozat atyja, Vin Diesel? Futószalagon szállítja az egyre grandiózusabb epizódokat, de olyan sebességgel, hogy már szerintem ők sem tudják követni az eseményeket.

A negyedik rész felejtős sztorija után az ötödik nekifutás üde színfolt volt, a hatodik és hetedik etap pedig olyan irányba mozgatta a szériát, amelyről a pofás nyolcadik mozi sem tudta visszatéríteni. Na, majd a kilencedik, vagy nyolc és feledik? Ugye, hogy nem megy egykönnyen. Mindenesetre a Halálos iramban: Hobbs és Shaw sem marad adós zúzós akciójelenetekkel, de hát mit is várhatunk a keménykedés koronázatlan királyaitól, Dwayne Johnsontól és Jason Stathamtől? Vasárnapi kritikánkból kiderül.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek