4 évnél régebbi cikk

Damniczki Balázs sütötte Will Smith születésnapi tortáját
·Hírekbüszkeségeink·Utolsó frissítés: undefined
Damniczki Balázs sütötte Will Smith születésnapi tortáját
·Hírekbüszkeségeink·Utolsó frissítés: undefined

Sütötte már Az ország tortáját, székesfehérvári cukrászdáját a tíz legjobb vidéki cukrászda közé választották, most pedig nem kisebb sztár, mint Will Smith születésnapi tortáját alkotta meg Damniczki Balázs.

Öt éve lett Damniczki Balázs Somlói Revolúciója Az ország tortája, azóta számos elismerést, díjat besöpört, és a székesfehérvári cukrászda is méltán került be az ország tíz legjobb vidéki cukrászdája közé. Szerdán este pedig újabb mérföldkőhöz érkezett Daminczki Balázs és csapata, hiszen egy világsztár ünnepelte az ő alkotásukkal a születésnapját. 

Először a Facebook-oldalon jelent meg egy sokatmondó poszt, amiről aztán nem sokkal később ki is derült, hogy mit takar:

Will Smith korábban a Gemini Man című filmjét forgatta Budapesten, és saját bevallása szerint is beleszeretett fővárosunkba. Olyannyira, hogy szerdán a Szent István Bazilikánál ünnepelte 51. születésnapját, sőt még egy ingyenes koncertet is adott a Kaliforniába jöttemből ismert DJ Jazzy Jeffel a Bazilika előtt, és együtt bulizott magyar rajongóival.

Will Smith Instagramjára feltöltött videón pedig a háttérben jól látszik Damniczki Balázsék alkotása:

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

In case you were wondering how my birthday party went

Will Smith (@willsmith) által megosztott bejegyzés,

"Egy boomboxot, a 80-as, 90-es évek ikonikus darabját készítettük el tortaként, ami Will Smith DJ Jazzy Jeffel közös egyik albumának a borítóján is szerepel. A háttér Philadelphia látképe volt a managment kérésére, ami egyébként szintén Székesfehérváron készült el. Nagy megtiszteltetés, hogy mi süthettük meg a születésnapi tortát, hiszen a Paramount Pictures magyarországi képviselete kért fel minket. Öt cukrászdától kértek be ötletet, és végül a mienket választották megvalósításra." - mesélte Damniczki Balázs.

A közel 70 kilogrammos, 40 centiméter magas és 80 centiméter széles tortát Székesfehérváron négyen három napig készítették. Az édesség méretei és a távolság miatt azonban nemcsak egyet sütöttek belőle.

"Mivel Székesfehérvárról Budapestig kellett szállítanunk az egyébként meglehetősen nagy tortát, kettőt csináltunk belőle, hogy legyen biztonsági darab is, ha véletlenül az egyikkel történik valami. A két tortát pedig három autóval vittük a buli helyszínéig: egy-egy autóban egy-egy torta, illetve a harmadikban a kiegészítők, mint például a zsúrkocsi utaztak. Mivel egy ekkora torta már képes önmagát összenyomni, így egyenként 12 kilogramm marcipán is került rájuk. Igyekeztünk olyan ízeket választani, amit mindenki szeret, így csoki, amit a székesfehérváriak Monarchia csokiként ismernek, valamint málna ízben készült el a születésnapi meglepetés." - mondta el Damniczki Balázs.

Az utolsó simítások a világsztár születésnapi tortáján:

Borítókép: instagram.com/willsmith
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek