4 évnél régebbi cikk

Így varázsolj ősszel meghitt fényeket a lakásba! - DIY tippek
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Így varázsolj ősszel meghitt fényeket a lakásba! - DIY tippek

Kislámpák és mécsesek helyett készítsünk dobozkandallót vagy világítsuk ki az ajtódíszt!

A lassan hosszabbodó esték meghozzák a kedvünket ahhoz, hogy elővegyük a különböző gyertyákat, mécseseket, azokkal varázsolva meghitt fényt az otthonunkba. Az áruházak polcai ugyan tele vannak szép őszi mécsestartókkal, égősorokkal, sőt némelyütt már a karácsonyi tematikájú árukészletet is kikészítették. Ha mégis egyedibbre vágyunk és szívesen eltöltünk egy-egy délutánt családi barkácsolással, magunk is készíthetünk különleges fénydekorációt a lakásban. Amihez a család minden tagja hozzátette a magáét, olyan biztosan nem lesz másnak!

Kandalló tűzbiztosan

A gyerekek szobáját (vagy ha úgy tetszik, a nappalit) a hideg hónapokban feldobhatjuk egy álkandallóval. Nem kell megijedni: ha nem értünk a gipszkartonozáshoz, ennek akkor is bátran nekiállhatunk: nem lesz másra szükségünk, mit egy jó adag cipősdobozra vagy más hasonló kartondobozra. Meg persze valamilyen hangulatos burkolóanyagra. A legtöbb barkácsáruházban számos kő- illetve téglamintás tapéta közül választhatunk. Ollóval és tapétaragasztóval felszerelkezve lássunk neki a műveletnek! Némi ügyességre azért szükség lesz, hogy az adott esetben különböző méretű és formájú dobozokat kandallóalakúra igazítsuk, aztán az ennek megfelelő formát tapétából kivágjuk.

Ezek után nincs más dolgunk, mint először a papírdobozokat egymáshoz rögzíteni ragasztóval (ehhez a ragasztópisztoly lesz a leghasznosabb szerszám), majd gondos lapítgatások és simítgatások közepette beborítani a mintás tapétával. Ez utóbbi műveletben a család legkisebb tagjai is lelkesen segítenek majd! Legjobb, ha egy napig még hagyjuk száradni az elkészült alkalmatosságot, majd elhelyezzük a rendeltetési helyére. Tüzet persze ne rakjunk benne, viszont nagyon szépen mutat, ha egy sólámpát teszünk a közepébe, és az világít lángok gyanánt. Néhány séta közben gyűjtött bottal, fahasábbal még élethűbb lesz a hatás. A tetejét tobozokkal, gesztenyékkel, színes levelekkel is telepakolhatjuk, melyeket december elején egy mozdulattal lecserélhetünk majd egy karácsonyi égősorra és pár fényes gömbre.

Világító koszorú

Őszi ajtódíszt szintén nem nagy ördöngösség készíteni. Szalma vagy moha koszorúalapot a piacon, a virágosnál és a nagyáruházak kertészeti részlegén is találunk, de ha például teljesen be szeretnék borítani egy színes szalaggal, akkor a hungarocellből készült karika is megteszi a hobbiboltból. Ragasztópisztoly vagy drót segítségével tűzdeljük tele őszi termésekkel, majd tekerjük körbe egy égősorral. Lehetőleg elemeset válasszuk, akkor nem kell még arra is ügyelnünk, hogy olyan helyre akasszuk a koszorút, ahol konnektor is van.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek