4 évnél régebbi cikk

Fehérvárról mondták - 10 idézet a városról
Fehérvárról mondták - 10 idézet a városról

Aki Székesfehérváron született, azért, aki pedig később költözött ide, azért lesz előbb-utóbb igazi lokálpatrióta. Aki elköltözik innen, azért, aki pedig örökre itt marad, azért gondol szeretettel a városra. Tíz gondolat a városról azoktól, akik élettel töltik meg. De vajon melyiket ki mondta?

97 ezren élünk azon a 171 négyzetkilométeren, amit Székesfehérvárnak hívnak. Bár közel a főváros, a Balaton és Bécs vagy London sincs már olyan messze, mint néhány évtizeddel ezelőtt, mégis aki egyszer fehérvári volt, mindig is fehérvári marad. Ha valahol élnek még igazi lokálpatrióták, akkor ez pont a mi városunk. A titok nyitja ismeretlen, talán éppen az, hogy a kilencedik legnagyobb magyar város már pont akkora, hogy mindenkinek élhető: az is megtalálja itt a számítását, aki időnként egy kis nyüzsgésre vágyik, de annak is tökéletes, aki szereti, ha jóformán név szerint ismeri a vásárlóit sarki fűszeres. 

De mit mondanak Fehérvárról azok, akik valójában megtöltik élettel? Milyennek látják és élik meg ők itt a hétköznapokat? 10 idézetet gyűjtöttünk össze a fehérváriaktól. A kérdés már csak az, hogy melyiket ki mondta.

 
Borítókép: Horváth Reni
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek