4 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: I. Velencei-tavi tökreszállás, Fehérvári Egészségpiac, New Level Empire és Gemini Man
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: I. Velencei-tavi tökreszállás, Fehérvári Egészségpiac, New Level Empire és Gemini Man

Bár már október közepén járunk, a vénasszonyok nyara gondoskodik róla, hogy a hétvégén se akarjunk bezárkózni a négy fal közé. És akkor nem is beszéltem még a számos fehérvári (és túli) programról, amelyet egyszerűen vétek lenne kihagyni ilyen jó időben: többek között végigizgulhatjátok az I. Velencei-tavi tökreszállást, nézelődhettek az egészségpiacon, bulizhattok a New Level Empire koncertjén, vagy ámulhattok az IV. Európai Art Mozi Napon, ahol premier előtti filmeket mutatnak be a Barátság moziban.

Koncert: New Level Empire
Mikor?: Október 11., péntek 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Mindig felkapom a fejem, ha valami új slágerrel árasztja el a rádiófrekvenciákat a New Level Empire, ugyanis dalaiknak egyedi hangzásvilága azt is könnyen megfogja, aki nem feltétlenül jártas az elektronikai zenében. A Retro School Bandből ismert Zola vezetésével szárnyaló brigád 2013-ban látta meg a napvilágot, első közös stúdiómunkájuk eredményével, a The Last One című számukkal pedig be is kerültek A Dal 2014-es műsorába, ahol egészen a döntőig meneteltek. Manapság kislemezekkel és újabbnál újabb dalokkal pörgetik fel a bulikat: legfrissebb nótájuk a Megtörténtünk is igencsak fülbemászóra sikeredett, amelyet a hétvégén a Petőfi Kultúrtanszéken is hallhattok.

Egészség: VIII. Fehérvári Egészségpiac a Jancsárkertben
Mikor?: Október 12., szombat 8:00
Hol?: Jancsárkert

Hétvégén ismételten szentelhetünk egy napot az egészség oltárán, ugyanis szombaton bonyolítják le a nyolcadik Fehérvári Egészségpiacot, amelynek a szokásokhoz híven a Jancsárkert ad otthont. A program során többek között ételreceptekkel, kóstolóval, szűrővizsgálatokkal, friss őstermelői, kézműves termékekkel várják az érdeklődőket. Ezen kívül lesznek pódiumbeszélgetések is, ám az Egészségpiac legérdekesebb programját talán a Táncsics Mihály Általános Iskola diákjai szolgáltatják, akik játék során saját maguk vásárolják meg és készítik el egészséges alapanyagokból a tízóraijukat. Persze a Jancsárkerttel szemben található A1 Magma Fitness - Wellness Sportközpont sem maradhat ki a buliból, ők személyi edzőkkel várják a sportolni vágyókat.

Sport: Együtt Mozog Velence!
Mikor?: Október 12., szombat 10:00
Hol?: Velence Korzó

Ahogy egy igencsak ismert mondás tartja: ha egészség van, akkor minden van! Az egészséges életmód egyik alappillére pedig nem más, mint a rendszeres mozgás. Éppen ezért egyre népszerűbbek a különböző futós, játszós családi sportnapok, amelyek során az egész famíliát rávehetitek, hogy kimozduljanak a komfortzónájukból, és egész napos sportolással egy lépéssel közelebb kerüljenek a fittebb életformához. Most az a helyzet, hogy hétvégén a Velencei-tó partján szervezik meg az Együtt Mozog Velence! nevű eseményt, amely során számos programmal készülnek a sportolni vágyóknak: többek között lesz evezés, falmászás, kerékpározás és sárkányhajózás, ha pedig kicsit lazítanátok, akkor koncerteken, meseszínházakon és táncos bemutatókon legeltethetitek a szemeteket.

 

Érdekesség: I. Velencei-tavi tökreszállás
Mikor?: Október 13., vasárnap 8:00
Hol?: TóParty Strand és Kemping

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ennél agyeldobósabb rendezvénnyel nem mostanában találkoztam. Tökreszállás... te jó ég!  Pedig ha minden igaz, akkor Nagy Britanniában egészen mindennaposnak számít, ha valaki belepattan a frissen kibelezett óriástökébe, és hatalmas csapkodásokkal átnavigálja magát a célvonalon - mert nem elég, hogy nem süllyednek el, hanem még versenyeznek is a tökös fiatalok. Ahogy most írok róla, még mindig nem tudom elképzelni, de nagyon úgy néz ki, hogy a helyi tökkirály, Keszler László tényleg komolyan gondolja az I. Velencei-tavi tökreszállást, olyannyira, hogy három óriástökét is beáldozza a látvány oltárán, és a vasárnap nyolc órakor kezdődő faragás után egy órakor vízre is bocsájtja a tökös járgányokat. Hogy ebből mi sül ki? 

 Valami ilyesmit kell elképzelni:

Mozi: IV. Európai Art Mozi
Mikor?: Október 13., vasárnap 14:00
Hol?: Barátság mozi

Vasárnap Európa ismét mozizni megy! Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas által már negyedszer szervezi meg az Európai Art Mozi Napot, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az európai filmművészet sokszínűségére és a művészmozi, mint kulturális és közösségi tér fontosságára. Az eseményhez idén huszonhét magyarországi művészmozi csatlakozott - köztük a székesfehérvári Barátság mozi is -, amelyek változatos programokkal, többek között fesztiváldíjas filmkülönlegességek premier előtti vetítésével várják a közönséget. Fehérváron az Art-Mozi Egyesület által kiválasztott filmek közül hármat tűznek műsorra: a Mű szerző nélkült, a The Specials / Hors Norme-ot, és A legfehérebb napot.

Mozi: Gemini Man
Mikor?: október 10-től
Hol?: Cinema City Alba

Már idejét sem tudom, hogy mikor láttam olyan Will Smith-mozit, amely után úgy istenesen csettintettem volna. Talán a Legenda vagyok volt az utolsó figyelemfelkeltő alkotása, azóta pedig csak úgy elevickél a mozivásznon. Na, de majd a Geminin Mannel megmutatja, hogy ki az úr Hollywoodban, ugyanis Ang Leevel karöltve olyan filmet tákoltak össze, amely párját ritkítja, és majd az egész világról a csodájára járnak. Legalább is ezt állítják, meg azt, hogy mivel a forgatókönyv közel húsz évig porosodott valamelyik stúdió polcán, igencsak eredeti a sztori, amely valljuk be, manapság igencsak ritka. Hogy mi a nagy trükk? Hát az, hogy főszereplő fiatalabbik változatát állítják szembe önmagával. Hoppá! Tényleg annyira ütős lenne ez az elképzelés? Kritikánkból kiderül. Addig is irány a mozi!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek