4 évnél régebbi cikk

Fehérváron újra ingyen elvihető kabátokkal segítik a rászorulókat
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kovács Szilvi
Fehérváron újra ingyen elvihető kabátokkal segítik a rászorulókat

Végleg megérkezett a tél, így újra szükség van az előző években sikeres Szabadfogas mozgalom életre hívására. Mutatjuk, hogy Fehérváron hova vihetsz kabátot, ha segíteni szeretnél.

Bár az idei tél még csak éppen megvillantotta a foga fehérjét, és eddig extrém hideggel nem kellett számolnunk, a java most következik. A Szabadfogas mozgalom még 2017-ben indult el, és Székesfehérvár is csatlakozott az országszerte hamar népszerűvé vált  jótékonysági akcióhoz. 

"Ha fázol, vigyél el egy kabátot! Ha szeretnéd, hogy mások ne fázzanak, tegyél ide egyet!" 

Ezzel a szlogennel indult a mozgalom még 2017-ben. 2019-ben mostanáig (december 04.) két szervezethez fordulhat az, akiknek szüksége van segítségre, és ahol biztosan talál kabátot, aki fázik.

A PAPSZE Jancsár utca 15. szám alatti irodája elé már több napja elkezdték kihelyezni a kabátokat. Egyszerre többnyire 3-5 kabát kerül ki, de amint elfogy, "frissítik" a készletet.

A SZETA a korábbi években a fehérvári Civil Központnál, a Rákóczi úton helyezte ki a kabátokat, ám mivel a székhelyük átkerült a Had utca 5. szám alá, a kabátok is "költöztek". Szontághné Kovács Erika, irodavezető elmondta, a hozzájuk járóknak, illetve az arra rászorulóknak ezen az új helyszínen biztosítják a kabátokat a hideg időben.

Ha tudsz további kabátlelőhelyekről, kérlek, írd meg nekünk Facebook-oldalunkon üzenetben!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek