4 évnél régebbi cikk

Erasmus – Az európai csereprogram fiatal vállalkozók számára
Fehérvár Médiacentrum fotója
KDRIÜ
Erasmus – Az európai csereprogram fiatal vállalkozók számára

Saját vállalkozás alapításán gondolkodsz, vagy nemrég indultál el a vállalkozói pályán? Vagy már sikeres vállalkozást működtetsz, és szeretnéd azt további piacokra kiterjeszteni, illetve új ötletekre van szükséged? Az Erasmus Fiatal Vállalkozóknak program Neked szól!

Röviden a programról

Az Erasmus Fiatal Vállalkozók program egy fiatal vállalkozóknak indított európai uniós finanszírozású tudáscsere program, amely lehetőséget biztosít a pályázóknak arra, hogy európai uniós tagállamban működő, tapasztalt vállalkozó mellett dolgozzanak, ezáltal fejlesztve a vállalkozáshoz szükséges készségeiket.

A külföldi tartózkodás időtartama 1-től 4 hónapig terjedhet. A program az Európai Unió különböző országaiban működő helyi kapcsolattartó pontok hálózatán keresztül valósul meg.

A székesfehérvári Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség 2010 óta minden évben sikerrel vett részt ebben a kezdeményezésben, mint hazai közvetítőszervezet. A KDRIÜ a 2019/2022-es években is aktív közreműködője a programnak.

Az ügynökség célkitűzése az, hogy a lehető legtöbb fiatal vállalkozónak megadják a lehetőséget arra, hogy külföldön szerezzenek tapasztalatot és hazatérésüket követően gyümölcsöző vállalkozást építsenek.


Miért érdemes részt venni a programban?

• Jövőbeli vagy nemrég a pályán lévő vállalkozóként fontos döntések előtt állhatsz. Ezek meghozatalához ajánlatos első kézből iránymutatást kapni.
• Egy tapasztalt vállalkozó mellett eltöltött munkahelyi gyakorlat segíteni fog abban, hogy választ kapj kérdéseidre, és felkészít saját vállalkozásod sikeres irányítására.
• Lehetőséged nyílik arra, hogy nemzetközi kapcsolatokat építs ki, sikeres üzletemberekkel találkozz, rálátást szerezz egy másik európai piacra és különböző üzleti módszerekre.
Az Erasmus Fiatal Vállalkozóknak program keretében támogatásban részesülhetsz, ha:
• Vállalkozni kívánsz és komoly vállalkozásindítási tervekkel rendelkezel vagy olyan vállalkozó vagy, aki vállalkozását az utóbbi 3 éven belül indította be.
• Állandó lakhellyel rendelkezel egy Európai Uniós országban.
• Üzleti tervben foglalt, konkrét üzleti terved vagy vállalkozói elképzelésed van.
• Kész vagy arra, hogy a fogadó vállalkozással vagy új vállalkozóval együttműködés keretében fejlesszétek egymás tudását.

Erasmus Fiatal Vállalkozók – a gyakorlatban

A program az Európai Unió különböző országaiban működő közvetítő szervezetek hálózatán keresztül valósul meg. Ha az online regisztrációt követően elfogadják pályázatát és bekerül a programba, az Ön által választott hazai közvetítő szervezet segítséget fog nyújtani Önnek a fogadó vállalkozás kiválasztásában.


A jelentkezés lépései:

1. Készítsd el önéletrajzod és üzleti terved!
2. Nyújtsd be jelentkezésed a www.erasmus-entrepreneurs.eu oldalon!
3. Válaszd ki a hazai közvetítő szervezetet:

KDRIÜ Nonprofit Kft.
kapcsolattartó: Tóth Milán vezető tanácsadó, milan.toth@kdriu.hu, 06 20 336 6926.
Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség
8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 113.
Tel.: 22/514-111, Fax:22/514-112,
 www.kdriu.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek