4 évnél régebbi cikk

Mit tegyünk, ha a szilveszteri petárdadurrogtatásban világgá ment a kutyánk?
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Mit tegyünk, ha a szilveszteri petárdadurrogtatásban világgá ment a kutyánk?

Persze a legjobb – amennyiben a mi kutyánk is retteg a petárda és a tűzijáték hangjától –, hogy biztos helyre zárjuk, ám ha mégis megtörtént a baj, van néhány fórum, ahova fordulhatunk.

Szerencsére vannak már olyan helyek és települések, ahol egy az egyben betiltják a szilveszteri fény- és hangcsatát, sőt arra is volt példa, hogy a szervezett éjféli durrogtatás helyett lézershow-val köszöntötték az új évet. Tatán például a tavalyi tűzijáték- és petárdatilalomnak köszönhetően 23 ezer vadlúd és ki tudja mennyi kutya, cica, vadállat, kisgyermek, na, meg érzékenyebb lelkületű felnőtt vészelte át békésen a kötelező partizások időszakát.

Minden bizonnyal a fenti csendességre Székesfehérváron és környékén az idei év végén még nem számíthatunk, így a legjobb, ha előre felkészülünk. Amennyiben tudjuk, hogy a mi kutyánk, cicánk retteg a tűzijáték és petárda okozta erős hangoktól, ne legyünk felelőtlenek, és ne bízzunk a kerítésünkbe, inkább zárjuk be kedvencünket biztos helyre a kritikus időszakban.

Persze a világ nem váltódik meg egyetlen cikk hatására sem, és minden bizonnyal ez az év vége sem lesz más, hiszen minden szilveszterkor állatok százai futnak világgá ijedtükben. Ha mi is így jártunk és keressük kedvencünket, vagy csak segíteni szeretnénk, akkor van néhány fórum, ahova fordulhatunk:

   

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek