4 évnél régebbi cikk

Egy időre elhallgat a Vörösmarty Rádió
Egy időre elhallgat a Vörösmarty Rádió

Január 30-án szól utoljára a Vörösmarty Rádió Székesfehérváron és környékén, péntektől egy ideig nem lesz adás az FM 99,2-n. A Fehérvár Médiacentrum ügyvezetője abban bízik, hogy a búcsú csak átmeneti, és néhány nap múlva újra szólhat a 25 éves rádió.

Kilenc napra biztosan elhallgat a Vörösmarty Rádió, az egyelőre ideiglenes folytatásról a következő napokban határozhat az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság). A hatóság októberi döntése értelmében a rádió az utóbbi években több adatszolgáltatási kötelezettségének nem tett eleget, ezért január 30-án éjfélig szólhat csak a 99,2 MHz-en.

A kialakult helyzetről akkor a Facebookon tájékoztatta a hallgatókat a rádió vezetése:

A rádiót üzemeltető Fehérvár Médiacentrum ügyvezetője szerint ha minden jól alakul, a búcsú csak átmeneti.

– Úgy tudjuk, hogy jövő héten dönt az NMHH az ideiglenes frekvenciaengedélyünkről - mondta Hagymásy András. - Reményeink szerint február 9-től már újra szólhat a Vörösmarty Rádió a megszokott helyén, igaz, egyelőre csak 30 napig. 

A Fehérvár Médiacentrum mindent megtesz azért, hogy az 1999 óta megszokott rádió szólhasson hosszú távon is ezen a frekvencián.

- Lassan elkészülünk a pályázati anyaggal - folytatta az ügyvezető. - A szerkesztőség tagjai az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján profi pályázatírókkal kiegészülve dolgoznak azon, hogy a végleges döntés után egy még jobb Vörösmarty szóljon a 99,2-n. Így minden esélyünk megvan arra, hogy az átmeneti időszak után egy kedvező döntés esetén végül még a jelenleginél is sokkal színvonalasabb helyi rádiót kapjanak vissza a hallgatók, ráadásul tíz évre biztosan.

A rádió január 30-án éjféltől elhallgat a 99.2-n, és egyelőre szünetel az online adás is.

Borítókép: Kiss László
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek