4 évnél régebbi cikk

Megkezdték a katonák a járőrözést Székesfehérváron is
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Megkezdték a katonák a járőrözést Székesfehérváron is
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Reggel nyolc órakor az ország több nagyvárosában, így Székesfehérváron is megkezdték a fegyveres járőrszolgálatot a katonák. A cél, hogy az adott település rendjét fenntartsák és az itt élők biztonságát védjék. Jelenlétükkel pedig hozzájáruljanak a biztonságérzet növeléséhez.

A Nemzetbiztonsági Munkacsoport döntésének értelmében a Magyar Honvédség megerősítette objektumainak védelmét és rendész szolgálatával fokozta jelenlétét az ország különböző pontjain. Benkő Tibor honvédelmi miniszter bejelentése szerint péntek reggeltől nagyobb létszámban jelennek meg a katonák az országban. Honvédelmi szempontból hét járőrkörzetre osztották Magyarországot. Elsősorban azokon a településeken kell nagyobb katonai jelenlétre számítani, ahol most is van katonai alakulat.

Borzák Árpád százados Székesfehérváron teljesít szolgálatot. Azt mondja, hogy a szolgálat ellátási rendje reggel nyolc órakor kezdődik és egészen este hat óráig tart. Speciális védelemről beszélhetünk, hiszen egészségvédő felszereléssel – így maszkkal, védőkesztyűvel – is rendelkeznek, amit külön parancsra alkalmazhatnak, illetve minden olyan esetben amikor intézkedésre kerül sor kötelezően használniuk kell. Az intézkedés alapján a laktanyák és egyéb honvédségi objektumok környékén fegyveres járőrszolgálatot teljesítenek a katonák. A járőrszolgálatot a fegyverhasználat általános szabályai mellett látják el.

Ez az intézkedés egyébként érinti Székesfehérvár, valamint Várpalota és Tata helyőrségeket. Ezek ugyanis azok a lakott területek, ahol nagyobb objektumok találhatóak. A Magyar Honvédség megerősített, fegyveres rendész járőrei a város kiemelt pontjain is megjelennek, így találkozhatunk velük Székesfehérvár belvárosában is.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek