1 évnél régebbi cikk

Koronavírus: újabb két halott, 65-tel emelkedett a betegek száma
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com/Gerd Altman
Koronavírus: újabb két halott, 65-tel emelkedett a betegek száma

Két koronavírus-fertőzött halt meg vasárnapra Magyarországon, az azonosítottan betegek száma pedig egy nap alatt 65-tel 408-ra nőtt.

A koronavirus.gov.hu vasárnap reggel közzétett adatai alapján újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és elhunyt két idős, alapbetegségekkel küzdő beteg. Összesítésük szerint az azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 408. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnami és 394 magyar állampolgár.

Az oldal adatai szerint a betegségbe 13-an haltak bele, a gyógyultak száma 34, kórházi karanténban 71-en vannak, a mintavételek száma 12148.

Kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek