3 évnél régebbi cikk

Kovács István: "Most az a dolgunk, hogy formában tartsuk magunkat és adott esetben folytassuk ott, ahol befejeztük"
Fehérvár Médiacentrum fotója
MOL Fehérvár FC
Kovács István: "Most az a dolgunk, hogy formában tartsuk magunkat és adott esetben folytassuk ott, ahol befejeztük"

Még nyolc meccse van hátra a MOL Fehérvár FC-nek az idei bajnokságból, ám lassan egy hónapja nem lépett pályára a csapat a koronavírus-járvány miatt. A focisták otthon készülnek, de még nem mondtak le arról, hogy belátható időn belül újra nézők előtt játszhassanak.

Március 14-én, a Diósgyőr ellen lépett pályára utoljára a MOL Fehérvár, azóta a játékosok még csak nem is edzettek együtt. Természetesen rájuk is vonatkoznak a szabályok, így legfeljebb egyéni edzést végezhetnek és várják, meddig tart a bajnokság felfüggesztése. A Vidi válogatott középpályása, Kovács István is otthon várja, hogy véget érjen a kényszerű szünet.

„A jelenlegi intézkedéseket és szabályokat betartva élünk a családdal. Persze nem könnyű két kisgyerekkel, hiszen néha muszáj kimozdulni, sétálni. Ami a focit illeti, kaptunk egyéni edzésprogramot, amit el kell végezni, a héten pedig voltak egyéni sprintedzések, már a pályán. Ez némileg megtörte a monotonitást. Nekem kicsit könnyebb a helyzetem, mert élvezhetem, hogy több időt tölthetek a családdal, az utóbbi időben nem lehettem ennyit itthon.” 

Az európai ligák még csak tervezik a jövőt. Belgiumban lefújták a szezont, másutt azonban hivatalosan még nincs vége. A Vidi az első helyért hajt két fronton is, Kovács István bízik benne, hogy lesz esélyük a pályán harcolni érte.

„Nagyon remélem, hogy így lesz. Bár a zárt kapus mérkőzések hangulata nagyon távol áll attól, amit szeretünk, de a jelenlegi helyzetben, ha máshogy nem lehet, legalább így jó lenne befejezni a szezont. A bajnokság nem lefutott, bár tetemes a Ferencváros előnye, így, hogy három ponttal többet gyűjtött és van két elmaradt mérkőzése is. Most az a dolgunk, hogy formában tartsuk magunkat és adott esetben folytassuk ott, ahol befejeztük, hiszen a vírus előtt éppen jó formában voltunk. A kupában bejutottunk az elődöntőbe, nem lehet más célunk, mint megvédeni tavalyi címünket.”

A bajnokságból nyolc forduló van még hátra, a kupában a Mezőkövesd várna a fehérváriakra a legjobb négy között, de hogy egyáltalán játszhatnak-e még meccset ebben a szezonban, jelenleg megjósolhatatlan.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek