3 évnél régebbi cikk

Online programok a hétvégére: Forma-1 - virtuális Kínai Nagydíj, One World: Together at Home, John Williams-est, Király Gábor-film és Harmónia Jazzműhely
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Online programok a hétvégére: Forma-1 - virtuális Kínai Nagydíj, One World: Together at Home, John Williams-est, Király Gábor-film és Harmónia Jazzműhely
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Hogy a hétvégét ezúttal is inkább a négy fal között töltsétek, számos olyan online programmal készültünk nektek, amely láttán és hallatán garantáltan a képernyőre fogtok tapadni: többek között szurkolhattok a Forma-1 - virtuális Kínai Nagydíján, világsztárokkal bulizhattok a One World: Together at Home jótékonysági eseményen, ellazulhattok John Williams klasszikus dallamaira, vagy megleshetitek a Király Gábor életét feldolgozó filmet.

Gasztro: Közös Live sütés 3. - Brownie és citromos tiramisu
Mikor?: Április 17., péntek 17:00
Hol?: Miss Cupcake Facebook-oldalán

Immáron harmadik alkalommal szervez közös online sütést Miss Cupcake, aki a korábbi amerikai csokis keksz, a fahéjas/kakaós csiga és a sütőporos pogácsa után ismételten kamera elé áll, hogy megmutassa, ő miként készíti el mindenki kedvenc amerikai édességét, a brownie-t, illetve a citrommal megbolondított tiramisut.

Hozzávalók a brownie-hoz:

  • 250 g étcsoki (min. 60%-os)
  • 2 dl olvasztott vaj ( 200 g)
  • 4 db tojás
  • 180 g cukor
  • 100 g liszt
  • 1 csipet só

Egyéb: spatula (kanál), sütőpapírral bélelt tepsi (kicsi), kézi mixer.

Hozzávalók a citromos tiramisuhoz:

  • 4-500 g Babapiskóta
  • 500 g Mascarpone
  • 100 g Cukor
  • 5 db Tojás
  • 2 db Citrom
  • 4 ek Lemon curd

Eszközök: spatula, kézi mixer, tál a tiramisunak, külön tálak a tojások felveréséhez, gőz feletti forraláshoz edény és habverő.

 

Színház: Az öngyilkos
Mikor?: Április 17., péntek 20:00
Hol?: Jászai Mari Színház Facebook-oldalán

A szatíra főhőse Szemjon Podszekalnyikov, munkanélküli, aki egy éjjel úgy dönt, véget vet életének. Elhatározásának élelmes szomszédjának hála gyorsan híre megy, és hamarosan a jelentéktelen kisember lakását elözönlik a rendszer kárvallottjai. Minden társadalmi réteg hatalomtól rettegő képviselője hasznot akar húzni a halálából, és arra akarja rávenni, búcsúlevelében vallja azt, hogy az ő(ke)t ért méltánytalanságok miatt lesz öngyilkos. Podszekalnyikov valósággal megrészegül a rá irányuló figyelemtől, hősnek képzeli magát, a diktatúra vértanújának, akinek ha élete nem is, de halála mindenképpen értelmet nyer.

 

Zene: Harmónia Jazzműhely #2: Gyárfás Családi Trió karanténkoncert
Mikor?: Április 17., péntek 20:00
Hol?: Harmónia Jazzműhely Alapítvány Facebook-oldalán

A gitáros és zenekarvezető Gyárfás István Gyafi a legdallamosabb és szívhez szóló, ugyanakkor művészi szinten előadott, modern swing mestere. Minden fellépése hangulatos, élvezetes, nívós muzsikája teljesen megközelíthető. Karantén triójának másik két tagja egy új zenész dinasztia születését tanúsítja: a zongoránál a roppant figyelemre méltó Gyárfás Péter és a dobnál Gyárfás Attila, aki már komoly hírnévnek és nagy keresletnek örvend a magyar jazz világában. Mindketten Gyafi fiai.

 

Zene: Csillagok, E.T. és a Potter fiú - John Williams-est
Mikor?: Április 18., szombat 16:00
Hol?: Óbudai Danubia Zenekar Facebook-oldalán

Ha filmzene, akkor John Williams. Bár ezt a nevet kevesebben ismerik, mint a Star Wars, az Indiana Jones vagy a Harry Potter dallamait, ha máskor nem, talán most érdemes megjegyezni. A filmtörténet legsikeresebb zeneszerzője ő, bizonyára nem is véletlenül. A Cápától a Supermenig ikonikus filmek mindenki által egy csapásra felismerhető témáit jegyzi Williams, akinek legismertebb dallamaiból gyűjtöttünk össze egy csokorra valót. Csupa olyan zenét, ami akár film nélkül is méltán lehetne világhírű. Szombaton az Óbudai Nyár programsorozat 2019. június 29-én elhangzott koncertjének ismétlését láthatjátok és hallhatjátok.

 

Sport: Király 108 - Egy szürke nadrág legendája
Mikor?: Április 18., szombat 19:15
Hol?: M4 Sport hivatalos oldalán

A 108-szoros válogatott kapusról készült alkotásban megszólal többek között Gera Zoltán és Dárdai Pál, aki nem csak csapattársa volt éveken keresztül Berlinben, hanem később a válogatottnál az edzője is, illetve a korábbi magyar szövetségi kapitányok, Lothar Matthäus és Bernd Storck is méltatják a film hősét.

A filmből megtudhatjátok, mit mond Király Gáborról Jürgen Röber, a Herthát a Bajnokok Ligájába vezető szakember és Enver Marić kapusedző, akivel Király hét évig dolgozott együtt Berlinben, továbbá a népszerű televíziós kommentátor, Hajdu B. István is megosztja a gondolatait a nézőkkel a kapussal kapcsolatban. A hetvenperces moziból kiderül, melyek voltak a mackónadrágos kapus pályájának legfontosabb mérföldkövei, emblematikus stadionjai és kik voltak a karrierjét befolyásoló sporttársai.

 

Színház: Vaskakas Matiné - Víz, víz, tiszta víz
Mikor?: Április 19., vasárnap 11:00
Hol?: Vaskakas Bábszínház YouTube-csatornáján

Fogadjunk, hogy senki nem tudja, hogy mi a közös egy csaposban, egy kertészben, egy fodrászban és egy horgászban! Nem, nem! Nem jártak egy óvodába! Nem is szomszédok! Nem is szoktak együtt focizni! Nem a kedvenc játékuk a kvíz, nem a kedvenc ételük a gríz, nem a szerencse számuk a tíz, de éltető elemük a víz, víz, tiszta víz! - A Vaskakas Bábszínház locspocs revüje a két kiváló Harangozó Gyula-díjas táncművész koreográfiájával.

 

Sport: Forma-1 - Virtuális Kínai Nagydíj
Mikor?: Április 19., vasárnap 19:00
Hol?: f1vilag.hu

Ismét a virtuális térben küzdenek meg egymással a Forma-1 versenyzői: a jelenlegi mezőny 6 pilótája vesz részt a száguldó cirkusz Virtuális Kínai Nagydíján vasárnap. A legutóbbi versenyen a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc diadalmaskodott, és rajta kívül ezúttal is rajthoz áll majd George Russell, Antonio Giovinazzi, Lando Norris, Alex Albon és Nicholas Latifi.

A Forma-1-es versenyzők mellett egy futballsztár, a Real Madrid kapusa, Thibaut Courtois is ott lesz a mezőnyben, méghozzá a Red Bull színeiben. A virtuális versenyt ezúttal a sanghaji versenypályán rendezik vasárnap – eredetileg ezen a hétvégén tartották volna ugyanis az F1-es Kínai Nagydíjat.

 

Zene: One World: Togethet at Home
Mikor?: Április 19, vasárnap 
Hol?: Az MTV, a Comedy Central, a Paramount Channel és az RTL Spike csatornákon

A ViacomCBS médiavállalat bejelentette, hogy tévécsatornáin világszerte több mint 180 országban lesz látható a One World: Together at Home elnevezésű, nagy szabású jótékonysági műsor, amely világsztárok részvételével az egészségügyi dolgozókat ünnepli és támogatja, illetve összefogásra buzdít a világjárvány elleni küzdelemben.

A Lady Gaga közreműködésével összeállított műsorban az egészségügyben világszerte dolgozó hősök saját, sokszor drámai és szívbemarkoló történeteit láthatjuk.

Emellett olyan hírességek adnak jótékonysági koncertet, vagy buzdítják pozitív életszemléletükkel és karizmájukkal kitartásra az emberiséget mint Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Eilish, Billie Joe Armstrong, Chris Martin, David Beckham, Elton John, John Legend, Paul McCartney, Alicia Keys, Amy Poehler, Awkwafina, Camila Cabello, Celine Dion, Ellen DeGeneres, Jennifer Lopez, LL COOL J, Lupita Nyong’o, Matthew McConaughey, Oprah Winfrey, Pharrell Williams, Sam Smith, Shawn Mendes, Taylor Swift, Usher, Victoria Beckham vagy éppen Stevie Wonder. A történelmi műsor házigazdái pedig Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel, valamint Stephen Colbert lesznek.

A magyar nézők április 19-én este az MTV (20:00), a Comedy Central (23:00), a Paramount Channel (23:50) és az RTL Spike (19:00) csatornákon követhetik figyelemmel a műsort magyar felirattal.

 

Állandó programok:

Virtuális séta a Hetedhét Játékmúzeumban

Virtuális séta Székesfehérváron

A Teleki Diákszínpad előadás: William Shakespeare - Hamlet

Müpa ingyenes médiatára

Nemzeti Filmintézet Filmarchívuma ingyenes filmjei

Szépművészeti Múzeum virtuális kiállítása

Borítókép: Codemasters
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek