3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: Fejér megyében az elektív műtéti ellátásokat májusban sem indítják el - 62. nap
Koronavírus: Fejér megyében az elektív műtéti ellátásokat májusban sem indítják el - 62. nap

Fejér megyében az elektív műtéti ellátásokat májusban sem indítják el, közel hetven új fehérvári álláskeresőt regisztráltak - ezek voltak a legfontosabb hétfői hírek.

Fejér megyében az elektív műtéti ellátásokat májusban sem indítják el

Telefonos előjegyzéssel indulnak újra az egészségügyi ellátások, de még nem áll vissza a járvány előtti helyzet. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház május 4-től megkezdik az ellátásokat, ám tekintettel arra, hogy Fejér megye a legfertőzöttebb megyék közé tartozik, az elektív műtéti ellátásokat május hónapban nem indítják el - áll a kórház által közzétett tájékoztatóban.

Járóbeteg szakellátások - ideértve a diagnosztikai és fogászati szakellátásokat is - újraindítása során rendelésre kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban tudják a betegeket fogadni. A rendelőbe belépéskor hőmérséklet mérés szükséges, a betegek között legalább 1,5 méter távolságot kell biztosítani. Folyamatos fertőtlenítőszeres takarítást kell elvégezni, a dolgozók részére vírusölő hatású kézfertőtlenítőszert, szükség szerint védőeszközöket (védőköpeny, gumikesztyű, szájmaszk) kell biztosítani - áll a közleményben.

Közel hetven új fehérvári álláskeresőt regisztráltak

A Járási Hivataltól kapott tájékoztatás szerint az elmúlt héten a székesfehérvári állandó lakhellyel rendelkező új álláskeresők száma: 61 fő, a székesfehérvári tartózkodási hellyel rendelkező új álláskeresők száma: 16 fő - tette közzé dr. Cser-Palkovics András polgármester hétfői tájékoztatójában, kiemelve, ma megtörtént az első megítélt székesfehérvári veszélyhelyzeti települési támogatás kiutalása.

A járványhelyzet idején az állásukat elvesztők számára egyszeri, maximum 100.000 Ft-os támogatással segít az önkormányzat.

Egy hete nem emelkedik jelentősen a naponta regisztrált új fertőzöttek száma

A járvány folytatódik, ami fokozott óvatosságot, szoros adatkövetést követel, ezért változott a járvánnyal kapcsolatos információk közlése a koronavirus.gov.hu oldalon - mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján. Az összes fertőzött számán túl közlik az aktív esetek és a gyógyultak számát területi bontásban is.

A helyzet kiegyensúlyozottá vált, nagyjából egy hete nem emelkedik jelentősen a naponta regisztrált új fertőzöttek, illetve elhunytak száma - emelte ki Müller Cecília. Az összes szociális ellátó intézményben 79 ember halt meg koronavírus-fertőzés miatt. A kórházakban, szociális intézményekben továbbra is érvényben marad a látogatási tilalom.

A vendéglátó helyeken a védőtávolságot asztaltársaságonként kell betartani

Megkezdődött a járvány elleni védekezés második szakasza, új szabályok léptek életbe vidéken - mondta el Kiss Róbert rendőr alezredes a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a hétfői online sajtótájékoztatón.

Kérdésre válaszolva kiemelte: az üzletek korlátozott nyitvatartására vonatkozó szabályok nem vonatkoznak a szolgáltatásokra, például a fodrászokra, kozmetikusokra, de azt kérik a szolgáltatás nyújtóitól és igénybe vevőitől, hogy fokozottan tartsák be a higiéniai szabályokat.

A védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szerint mindenki köteles az üzletben, tömegközlekedési eszközön szájat és orrot eltakaró sálat, kendőt vagy orvosi maszkot viselni, vagyis a futároknak, taxisoknak nem kötelező, de ajánlott a maszkviselés.

A vendéglátóhelyeken betartandó védőtávolságról az alezredes elmondta, a kormányrendelet általános védelmi intézkedésként írja elő a másfél méteres védőtávolságot két ember között. A vendéglátó helyeken a védőtávolságot asztaltársaságonként kell betartani, a szükséges feltételekről pedig az üzemeltetőnek kell gondoskodnia.

  (2020. március 4-én jelentették be az első két magyarországi koronavírusos beteget, ezért az fmc.hu ettől a naptól számolja a járvány megjelenését az országban.)

Borítókép: fmkorhaz.hu/
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek