3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: videón a fehérvári tömegszűrés, egyre kevesebb a fertőzött, háromnapos FEZEN lesz ősszel - 65. nap
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pintér Norbert/Fehérvár Televízió
Koronavírus: videón a fehérvári tömegszűrés, egyre kevesebb a fertőzött, háromnapos FEZEN lesz ősszel - 65. nap

A polgármester szerint akár 9 milliárd forintos bevételkiesést is okozhat a koronavírus-járványt követő gazdasági válság Székesfehérvárnak. Megnéztük, hogyan zajlik az országos szűrés az Alba Regia Sportcsarnokban. A Palotai úton zenéltek, táncoltak és énekeltek a művészkaravánosok. A FEZEN Klasszikon szeptemberben fellép többek között az Omega, a Tankcsapda és a Halott Pénz is. Csütörtöki összefoglaló.

39 emberről derült ki az elmúlt egy napban, hogy elkapta a koronavírust, ennél valamivel többen (42 fő) viszont már negatív tesztet produkáltak a korábbi fertőzöttség után. 10 idős krónikus beteg hunyt el szerdáról csütörtökre. Ezzel 383 főre emelkedett az elhunytak száma, 801-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1966 fő. Fejér megyében 2 új koronavírusos fertőzöttet találtak az elmúlt 24 órában. Részletek: Koronavírus: többen gyógyultak meg Magyarországon egy nap alatt, mint ahány új beteget találtak.

Már több napja jelentősen csökken a fertőződések száma - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília értékelése szerint ez bizakodásra ad okot, az előzetes modellszámítások és járványügyi becslések beigazolódni látszanak. "Úgy tűnik, hogy elindult a megbetegedések és fertőződések számának csökkenése" - mondta. (MTI)

Nemcsak kérdésekre válaszolt csütörtöki, rendkívüli fogadóóráján dr. Cser-Palkovics András, de egy hosszabb hozzászólásban a város gazdasági helyzetének alakulásáról, a várható bevételkiesésekről is írt. „Őszinteség. 2010 óta polgármesterként vallom, hogy kiemelten fontos a hiteles tájékoztatás. Kihasználva a mostani közmeghallgatást szeretnék egy rövid tájékoztatást adni a város jelenlegi költségvetési helyzetéről. (...) Érdemes ilyenkor a legrosszabbra készülni, ez a mi számításaink szerint akár 9 milliárdos (!) bevételkiesést is jelenthet az önkormányzatnál 2020-ban" - írta a posztban a polgármester. Részletek ebben a cikkben:

Ma reggel elkezdődött az Alba Regia Sportcsarnokban annak a 233 fehérvárinak az új típusú koronavírusra való tesztelése, akik részt vesznek a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem közös kutatásában. Véletlenszerűen kerültek kiválasztásra a résztvevő személyek annak megfelelően, hogy Magyarország lakosságát korban, nemben és településszerkezetben is képviselni tudják. Egy-egy kiválasztott személy körülbelül hatszáz másik állampolgárt képvisel. Részletek: Elkezdték a fehérváriak szűrését az országos koronavírus-tesztsorozatban.

A FEZEN az eredeti, nyári időpontban elmarad, a szervezők tájékoztatása szerint szeptemberben Székesfehérváron csak hazai előadókkal megrendezik a FEZEN Klasszikot. Szeptember 11. és 13. között három színpadon fellép többek mellett az Omega, a Tankcsapda, a Road, a Vad Fruttik, és a Halott Pénz, írja az MTI. A fesztivál teljes posztját itt lehet elolvasni:

Házhoz megy a kultúra Székesfehérváron. A Művészkaraván hetente háromszor, mindig változó helyen adja elő műsorát. Elsőként az egyik Palotai úti panelház parkolójában zenéltek, énekeltek és táncoltak a fehérvári művészek. Részletek és videó ebben a cikkben: A Palotai úton bukkant fel először a Művészkaraván.

(2020. március 4-én jelentették be az első két magyarországi koronavírusos beteget, ezért az fmc.hu ettől a naptól számolja a járvány megjelenését az országban.)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek