3 évnél régebbi cikk

A székesfehérvári Szoboszlai Dominik is jelölt a Golden Boy-díjra
Fehérvár Médiacentrum fotója
hu.m.wikipedia.org
A székesfehérvári Szoboszlai Dominik is jelölt a Golden Boy-díjra

Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályása is jelölt a Golden Boy-díjra, amelyet minden évben a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgó kap.

Az olasz Tuttosport által 2003-ban alapított elismerésről negyven rangos futballszakíró dönt, mindegyikük öt játékosra adhatja le szavazatát, a futballisták 10, 7, 5, 3 és 1 pontot kapnak.

A Tuttosport a honlapján tette közzé a száz legjobb fiatal labdarúgó névsorát - rájuk a szurkolók is voksolhatnak -, a listán a 19 éves Szoboszlai mellett olyan játékosok találhatóak, mint korábbi csapattársa, az azóta a Borussia Dortmundot erősítő Erling Haaland, a szintén dortmundi Jadon Sancho, a Bayern Münchent erősítő Alphonso Davies, vagy az FC Barcelona szélsője, Anssumane Fati. A listáról minden hónapban húsz név kerül le, a legjobb húsz mezőnye így októberre alakul ki.

A Golden Boy-díjat korábban olyan futballisták nyerték el, mint Lionel Messi (2003), Wayne Rooney (2004), Mario Götze (2011), vagy Kylian Mbappé (2017).

Forrás: MTI

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek